Patlıcan salatasını farklı bir şekilde denemeye ne dersiniz? Yer fıstığının tadı ve dişe dokunur çıtırlığı patlıcan salatanızı farklı bir şekilde sunmanızı sağlayacak…
MALZEMELER
- 5 adetpatlıcan
- 1/2 adetlimon suyu
- 1 adetdomates
- 2 dişsarımsak
- 2 yemek kaşığıüzüm sirkesi
- 4 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 yemek kaşığıgaleta unu
- 1 su bardağıyer fıstığı
- 1/2 çay kaşığıtuz
Servisi için:
- 1/4 demetdereotu
- Közlenmiş patlıcanları, ağzı kapalı bir kese kağıdında 5 dakika bekletip, terlettikten sonra kabuklarını soyun. Üzerine bir bıçak yardımıyla kesikler attığınız patlıcanları, fırında da közleyebilirsiniz.Domates yerine yoğurt ilavesi ile de salatayı hazırlayabilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Yıkayıp, kağıt havlu ile kuruladığınız patlıcanları köz tavasında, yüksek ateşte közleyin.
Közlenmiş patlıcanları kabuklarını soyduktan sonra derin bir kaseye alın. Limon suyu ilavesi ile 15 dakika beklettikten sonra sularını sıkın. Keskin bir bıçak yardımıyla incecik kıyın.
Sarımsakları rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz domatesi çok küçük parçalar halinde doğrayın.
Sirke, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, galeta unu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
Yer fıstığının yarısını katıp, karıştırma işlemini sürdürün. İncecik kıyılmış patlıcanlar ile hazırladığınız sosu karıştırın.
Dereotunu incecik kıyın. Kalan yer fıstıkları ve kıyılmış dereotu ile süsledikten sonra servis yapın. Sevdiklerinizle paylaşın.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.