Yer altından ürkütücü sesler geliyor: Köylüler gece uyuyamıyor! AFAD bölgeyi 24 saat takip edecek

Siirt’in Meydandere köyünde yaşayan halk, yer altından sesler geldiğini söylüyordu. Bu iddia üzerine AFAD tarafından bölgede kurulan ivme ölçer sistemiyle köydeki sarsıntılar 24 saat gözlemlenecek. Detaylar haberimizde...

08.09.2022-09:21 - (Son Güncelleme: 08.09.2022-11:51)

Geçtiğimiz haftalarda Siirt’in Meydandere köyünde yaşayan köylüler, yer altından ürkütücü sesler geldiğini ve bu sebeple gece uyumakta zorlandıklarını söylemişti. AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun başkanlığındaki ekip, köyde incelemede bulunurken, yetkililer köy muhtarı Necmettin Baykara’dan bilgi almıştı. Alınan bilgiler sonucunda AFAD tarafından bölgede kurulan ivme ölçer sistemiyle köydeki sarsıntılar 24 saat gözlemlenecek. 

AFAD bölgeyi 24 saat takip edecek

AFAD, Siirt Meydandere köyünde yaşanan esrarengiz gürültülerin kaynağını bulmak için bölgede sarsıntıları 24 saat gözlemleyecek. Ekipler ayrıca  yer altından ses geldiğini bildiren Tillo ilçesine bağlı Akyayla köyünde de incelemede bulunacak.

Köyde farklı nokyalara kurulan 48 kanallı sismik cihazla ölçüm yapacak olan ekipler, yer altının 100 metre derinliğine kadar zemin profilini tespit edecek.

Siirt Meydandere

Vatandaşlar uyku uyuyamıyor

Meydandere Köyü Muhtarı Necmettin Baykara, köyde gece saatlerinde yer altından patlama sesine benzer seslerin geldiğini ve bu seslerden dolayı köy halkının geceleri uyumakta zorlandığını söyledi. 

Seslerin iki haftadır duyulduğunu söyleyen Baykara, ‘’Burada iki haftadır bazı sıkıntılar oluyor. Bu sıkıntılar nedeniyle yer altında bir mayın gibi sesler geliyor. Garip sesler. O esnada bütün köy halkı tedirgin oluyor. Bütün evler sallanıyor, o sallantıda bütün köy tedirgin oluyor. Gece yattığım zaman saat 2 civarında bir baktım bir mayın sesi geldi. Bütün köy korkudan kalktı. Bütün köy halkı endişelidir. 2-3 sefer oldu, bunu herkes duyuyor. Bunun neticesini almak istiyoruz neyin nesidir” sözlerini kullanmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal