Yenidoğan Hastanelerinden Sözde Çeteye Sevk

Ruhsatı iptal edilen hastanelerden hasta sevkleri devam ediyor. Soruşturma sürüyor.

20.10.2024-13:40 - (Son Güncelleme: 20.10.2024-13:40) Yenidoğan Hastanelerinden Sözde Çeteye Sevk

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Hastane Sevkleri Devam Ediyor

Son günlerde yaşanan "Yenidoğan çetesi" soruşturması kapsamında, ruhsatları iptal edilen özel hastanelerdeki hasta sevkleri Sağlık Bakanlığına bağlı ambulanslarla gerçekleştirilmektedir.

Devam Eden Sevk Süreci

112 Acil Çağrı Merkezi ile işbirliği içinde yürütülen soruşturmada, bebek acil hastalarının daha önce belirlenen özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edilerek ölümlerine yol açıldığı ve bu durumdan haksız kazanç sağlandığı iddiaları dikkat çekiyor. İstanbul'da toplamda 9 özel hastanenin ruhsatı iptal edilerek, hasta sevki işlemleri başlatılmıştır.

Hastaların Kamu Hastanelerine Sevki

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen yazı sonrasında, ruhsatları iptal edilen hastanelerdeki hastaların sevk işlemleri sürmektedir.Silivri Kolan Hastanesi ve Özel Güney Hastanesindeki hastaların sevkleri başarıyla tamamlandı. Bu hastaneler yetkililer tarafından mühürlendi.

Güvenlik Önlemleri ve Mühürleme İşlemleri

Öte yandan, daha önce faaliyetleri durdurulan Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ve Özel Bağcılar Medilife Hastanesi de mühürlenmiştir. Tedbir amacıyla, hastanelerin önünde çevik kuvvet ekipleri konuşlandırılmıştır.

Soruşturma Kapsamındaki Hastaneler

Soruşturma da adı geçen ve ruhsatları iptal edilen hastaneler arasında Özel Avcılar Hastanesi, Özel TRG Hastanesi, Özel Birinci Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Özel Reyap İstanbul Hastanesi gibi isimler bulunmaktadır.

"Yenidoğan çetesi"ne ilişkin soruşturmada adı geçen ve ruhsatı iptal edilen hastanelerdeki hastaların Sağlık Bakanlığına bağlı ambulanslarla kamu hastanelerine sevki devam ediyor. Soruşturmada adı geçen Özel TRG Hospitalist Hastanesi'nde tedavisi devam eden hastaların, ambulanslarla kamu hastanelerine sevki sağlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal