Yenidoğan Çetesi Soruşturması: Ruhsatı İptal Edilen Hastanelerde Hizmetler Durduruldu

Yenidoğan çetesi soruşturmasında ruhsatı iptal edilen hastanelerdeki hizmetler sonlandırıldı, hastalar başka sağlık kuruluşlarına sevk edildi.

21.10.2024-16:31 - (Son Güncelleme: 21.10.2024-16:31) Yenidoğan Çetesi Soruşturması: Ruhsatı İptal Edilen Hastanelerde Hizmetler Durduruldu

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Hayati Gelişmeler

"Yenidoğan çetesi" olarak bilinen uyuşmazlıkla ilgili soruşturmada, ruhsatları iptal edilen hastanelerin sağlık hizmetlerine son verildi. İstanbul’daki özel hastaneler, sağlık bakanlığına bağlı ambulanslarla hastaların nakil işlemlerinin ardından kapatıldı.

Ruhsatı İptal Edilen Hastaneler

Soruşturma kapsamında adı geçen İstanbul'daki 9 özel hastane boşaltıldı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilen yazının ardından, taburcu ve sevk işlemleri titizlikle gerçekleştirildi.

Hastane Nakil Süreci

Sevki gerçekleştirilen hastaneler arasında Özel Silivri Kolan Hospital, Özel Güney Hastanesi, Özel Avcılar Hospital, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ve Özel Bağcılar Medilife Hastanesi yer aldı. Bu hastaneler mühürlenirken, hastaların tabelaları da indirildi.

Hastaların Yeni Sevk Yerleri

Hastalar, Sağlık Bakanlığına bağlı ambulanslarla kamu hastanelerine sevk edildi. Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Özel Birinci Hastanesi yoğun bakımda olan hastalar dışındaki tüm hastaların sevkini tamamladı. Nakil işlemi mümkün olmayan bazı hastalar, bu 2 hastanede uzman doktorların gözetiminde tedavi edilmeye devam ediyor.

Çalışanların Tepkisi

Hizmetleri durdurulan hastanelerin önünde toplanan çalışanlar, "suçluların cezalandırılmasını ancak hastanelerin kapanmamasını" istediklerini belirttiler. Herkesin bu süreçte hakkaniyete uygun bir yaklaşım beklediği, sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi gerektiği ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal