Yeniden Refah’ta sürpriz karar: 3 İlde AK Parti’yi destekleyecek!

Son gelişmelere göre, AK Parti ve Yeniden Refah Partisi arasında kesintiye uğrayan ittifak görüşmeleri tekrar gündeme gelmiş durumda. Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti'ye belediye meclis üyeliği ve birkaç yerde ilçe belediye başkanlığı teklifini kabul etmesiyle birlikte, İstanbul seçimlerinde aday çıkarmayacağı ve Murat Kurum'u destekleyeceği iddia ediliyor.

24.01.2024-13:46 - (Son Güncelleme: 24.01.2024-18:02) Yeniden Refah’ta sürpriz karar: 3 İlde AK Parti’yi destekleyecek!

AK Parti'den istifa eden MKYK üyesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Danışmanı Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nin Şanlıurfa belediye başkan adayı oldu. Aynı zamanda AK Parti eski milletvekili Faruk Septioğlu ise Yeniden Refah Partisi'nin Elazığ Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

Bu adaylık açıklamaları, Kasım Gülpınar ve Faruk Septioğlu'nun AK Parti'den istifa ettikten sonra Yeniden Refah Partisi'ne geçmeleri ve yeni partilerinden belediye başkan adayı olmaları şeklinde yorumlandı. Özellikle Şanlıurfa ve Elazığ gibi büyük şehirlerde Yeniden Refah Partisi'nin adaylarının açıklanması, siyasi çevrelerde ve kamuoyunda dikkat çekmiş ve parti arasında bir ittifak spekülasyonuna neden olmuştu.

3 İlde Cumhur İttifakı...

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Yeniden Refah Partisi ile AK Parti'nin heyetleri, yaşanan kriz sonrasında önceki gün tekrar bir araya geldi. Görüşme sonucunda, YRP'nin Ankara, İstanbul ve İzmir'de kendi adaylarını çıkarmayarak Cumhur İttifakı'nın adaylarını destekleme kararı alındığı belirtildi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal