Yeniden Çevre Bakanı olarak atandı: Murat Kurum’dan ilk mesaj

Sağlık sorunları nedeniyle istifa eden Mehmet Özhaseki’nin yerine yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atanan Murat Kurum ilk açıklamasını yaptı.

02.07.2024-09:39 - (Son Güncelleme: 02.07.2024-09:39) Yeniden Çevre Bakanı olarak atandı: Murat Kurum’dan ilk mesaj

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre Mehmet Özhaseki’nin yerine yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atanan Murat Kurum görevlendirilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Murat Kurum’dan ilk mesaj

İnternethaber’in yer verdiğine göre; Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları ve afet müdahaleleriyle adından sıkça söz ettiren bir isim. Görevi süresince, ülkenin dört bir yanında meydana gelen afetlerin yaralarını sarmak için büyük çaba sarf eden Kurum, İstanbul'un kentsel dönüşüm ve ulaşım sorunlarının çözümünde önemli projelere imza attı. 

Yeni projelerin hayata geçirilmesi için de sürekli adımlar atan Kurum, şehirlerin daha yaşanabilir hale gelmesi için yoğun mesai harcadı.

Atamasıyla ilgili konuşan Kurum, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdir ve tensipleriyle yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Bizi bu şerefli göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanı'mıza şükranlarımı arz ediyorum. Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır. Bayrağı devralacağımız Sayın Mehmet Özhaseki bakanımız gibi biz de başta asrın felaketinin yaşandığı tüm şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz. Rabb'im üstlendiğimiz bu kutlu görevde bizi aziz milletimize mahcup etmesin."

Yeniden Çevre Bakanı olarak atandı: Murat Kurum’dan ilk mesaj

Murat Kurum kimdir?

Murat Kurum, 7 Mayıs 1976'da Ankara’nın Çankaya ilçesinde doğdu. Memur bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Kurum, ilk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Kurum, 2017 yılında Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde kentsel dönüşüm alanında yüksek lisans yaptı.

Babası Mehmet Kurum'un memuriyeti nedeniyle ilkokulun 2. ve 3. sınıflarını Mardin Atatürk İlkokulu’nda okuyan Murat Kurum, ardından Ankara Seyranbağları İlkokulu’na geçti. Ortaokul ve lise eğitimini Kocatepe Mimar Kemal Lisesi’nde tamamladı. Üniversite sınavında gıda mühendisliğini kazanmasına rağmen, inşaat mühendisliği okumak için tekrar sınava girerek Selçuk Üniversitesi'ni bitirdi.

Kurum, başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde kentsel dönüşüm projeleri yürütmüş ve afet bölgelerinde aktif rol almıştır. Ailesi Ankara ve Konya kökenli olan Kurum, görev süresince şehirlerin altyapı ve yaşam kalitesini artırmak için çeşitli projeler geliştirmiştir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal