Yeni Yasama Yılı ve Anayasa Çalışmaları: TBMM Başkanı Kurtulmuş'un Açıklamaları

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni yasama yılında anayasa çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

01.10.2024-21:48 - (Son Güncelleme: 01.10.2024-23:04) Yeni Yasama Yılı ve Anayasa Çalışmaları: TBMM Başkanı Kurtulmuş'un Açıklamaları

Yeni Yasama Yılı Resepsiyonu ve Kurtulmuş'un Açıklamaları

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni yasama yılının başlangıcında bir resepsiyon düzenleyerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak, "Meclis çalışmasına başlasın, zaten çok yoğun yasama faaliyetleri de işin içerisinde. Süratle partilerle görüşmelere başlayacağız." dedi.

Nezaket ve Siyasi Olgunluk Vurgusu

Kurtulmuş, yeni yasama yılının verimli geçmesi temennisinde bulunarak, TBMM'de siyasi tartışmaların nezaket sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. "Bu dönem, her türlü konunun tartışıldığı ama sonuçta yine de siyasi nezaketin ön planda olduğu bir dönem olmalıdır." şeklinde konuştu.

Olayların Gölgesi: Kaba Sözler ve Şiddet Görüntüleri

Kurtulmuş, Meclis'in geçmiş yasama döneminde 1512 saat çalıştığını, ancak ortaya çıkan kaba sözler ve şiddet görüntülerinin TBMM'nin siyasi olgunluğu üzerinde olumsuz bir etki yarattığını ifade etti. Bu tür davranışların tekrarlanmaması gerektiğinin altını çizerek, siyasi partilerin bu konular üzerinde birleşmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni Anayasa İçin Olgun Dersler

"Bir yıl içinde bu konular olgunlaşacaktır," diyen Kurtulmuş, Meclis içtüzüğünde değişiklikler gibi köklü değişimlerin gündeme gelebileceğini de belirtti. Sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve hukuk camiasıyla geniş bir tartışma süreci yürütmeyi planladıklarını ifade etti.

Can Atalay Kararı Üzerine Açıklamalar

Kurtulmuş, Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın milletvekilliği düşme süreci ile ilgili, "Hukuken TBMM'nin kendisini bir mahkeme yerine koyarak böyle bir yetkisi yoktur. Ancak yüksek yargıyı gözden geçirme yetkisi vardır," şeklinde açıklamalarda bulundu.

Özetle, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni yasama yılının hayırlı olmasını dileyerek partilerle diyaloğun önemini vurguladı ve Türkiye'nin geleceği için kritik olan yeni anayasa çalışmalarının hız kazanacağı mesajını verdi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla TBMM Tören...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla TBMM Tören Salonunda resepsiyon verdi. TBMM Başkanı Kurtulmuş ve eşi Sevgi Kurtulmuş, konukları karşıladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal