İletişim ve haberciliğin hızlı olarak değişen doğasına uygun olarak haber yapan gazeteci yetiştiren yeni medya bölümü, yeni medyanın değişen ortamlarına hakim olacak olan sosyal medya uzmanları da eğitir. İlçeriğk üreticiliği yapan internet gazetecilerinin yanı sıra dijital girişimci ve aynı zamanda medya danışmanları da yetiştirmeyi amaçlayan yeni medya bölümü haberlerin toplanılmasından yazılmasına kadar meydana gelen değişimler için de yeni bir eğitim anlayışı sağlar.
İletişim ile birlikte yeni haber üretimlerinde yeni perspektifler ve aynı zamanda teknik bilgileri kapsayan programlar barındıran bölümden mezun olan öğrenciler aldıkları eğitimlerle donanımlı olarak okuldan ayrılırlar.
Yeni Medya bölümü nedir?
Yeni Medya ve İletişim Bölümündeki tek amaç, dijital Medya ve İletişim alanında görev alacak olan uzman personeller yetiştirmek ve eğitim sürecinde kişiye yaratıcı düşünme yetisini kazandırarak medya sektöründe gelişime katkıda bulunmaktır. 4 yıl süreli bir eğitim veren Yeni Medya ve İletişim Bölümünün ilk yılında öğrenciye dijital ortam tasarımı, ikinci yılında da dijital fotoğrafçılık dersleri ağırlıklı olarak verilir. Eğitimin üçüncü yılında dijital oyun geliştirme serleri sağlanırken okulun dördüncü yılında da öğrenciye internet gazeteciliği alanında bir takım eğitimler verilir.
Yeni Medya bölümünde hangi dersler var, bölüm mezunları hangi ünvanı alır?
İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Haberciliğe Giriş, Fotoğraf, Medya ve İletişim Teorileri I, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı I, İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Yeni Medyaya Giriş, Medya ve İletişim Teorileri II, Psikolojinin Temelleri, Türk Dili ve Edebiyatı II, Sanat, Kültür ve Toplum, Haber Toplama ve Yazma, Basılı Gazetecilik, Medya Teknolojileri Tarihi, Yeni Medya İçin Teknik Beceriler, Haber Fotoğrafçılığı, Türkiye Medya Tarihi, Yeni Medya ve Televizyon Haberciliği, Yeni Medya İçin Bilgisayar Becerileri, Popüler Kültür, Gençlik Kültürü ve Medya, Yakınsamalı Habercilik, Medya, Çoğulculuk ve AyrımcılıK ve seçmeleri dersler bulunmakta.
Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına giren öğrenciler başarılı olmaları halinde Yeni Medya ve İletişim Bölümüne giriş yapabilirler.
Sözel yeteneği olan, araştırmacı ruhu geniş, iletişim yeteneğinin oldukça fazla aynı zamanda girişken niteliğe sahip olan tüm öğrenciler Yeni Medya ve İletişim Bölümüne girmeye hak kazanabilir. Üniversiteden mezun ola öğrencilerin elinde 'Yeni Medya lisans diploması' verilir.
Türkiye'de Yeni Medya ve İletişim Bölümü ise aşağıda yer alan üniversitelerde vardır;
- Beykent Üniversitesi
- İstanbul Bilgi Üniversitesi
- İstanbul Aydın Üniversitesi
- Nişantaşı Üniversitesi
- Üsküdar Üniversitesi
- İstanbul Gelişim Üniversitesi
- İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
- Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi
- Uşak Üniversitesi
- Fenerbahçe Üniversitesi
- İstanbul Esenyurt Üniversitesi
- İstanbul Okan Üniversitesi
- İzmir Ekonomi Üniversitesi
- İstanbul Arel Üniversitesi
- Yaşar Üniversitesi
- Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi