Yeni doğan bebek kimlik çıkarma işlemleri ve gerekli belgeler 2022

Yeni doğan bebeklerin kimlikleri hemen çıkartılması zorunlu hale getirilmiştir. Tüm bebek sahibi olacak olan vatandaşlar, bu konu üzerinde araştırmalar yapmaya başlamış durumda.Yeni doğan bebeğiniz için 30 gün içerisinde kimlik çıkartmanız gerekmektedir, eğer çıkartmamış olursanız yüklü miktarda para cezası ödemek zorunda kalırsınız. Yeni doğan bebek kimliği nasıl çıkartılmaktadır? Hangi işlemleri yapmak gerekir? İşte merak edilen konunun detayları sayfamızda yer almaktadır.

19.04.2022-17:42 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-17:42) Yeni doğan bebek kimlik çıkarma işlemleri ve gerekli belgeler 2022

Evlilik hayatı yaşayan kadın ve erkek bu dünyaya kendilerine ait bir can getirmeyi çok ister. Her anne ve babanın hayalidir bebek sahibi olmak. Gündemde yer alan konular arasında bu sıralar yeni doğan bebekler ile ilgili bilgiler paylaşılmaktadır. 

Artık yeni doğan bebeklerin hemen kimliklerinin çıkması zorunluluğu getirilmiştir. 2022 yılında ciddi bir çalışmalara başlatılarak artık eski nüfus kimliklerinin çıkarılmamasını ve yeni kimlikler ile devam edilmesi için karar verilmiştir.

Yeni doğan bebek kimlik çıkarma işlemleri ve gerekli belgeler 2022

Yeni doğan bebek kimlik çıkarma işlemleri nasıl yapılacak, kimlik için gerekli belgeler nelerdir?

Yeni doğmuş olan bebeğinize kimlik çıkarmak için yapacağınız ilk başvurunuzu, Nüfus Müdürlüklerine yapmanız gerekmektedir. Başvuru yapmadan önce randevu oluşturmanıza gerek bulunmamaktadır. İkametgahınız 'ın bulunmuş olduğu nüfus müdürlüğüne yada bebeğinizin doğduğu ilçede başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Nüfus başvurusunu, anne ve baba haricinde ,büyük anne, büyük baba veya bebeğin 18 yaşından büyük bir kardeşi bulunuyorsa vekaletname sahipleri şeklinde başvuruda bulunabilmektedir.

Yeni doğan bebek kimlik çıkarma işlemleri ve gerekli belgeler 2022

Yeni doğan bebek kimliği için hangi belgeler gerekmektedir?

Nüfus müdürlüğüne verecek olduğunuz belgeler şunlardır. Hastaneden alacağınız olan imzalı ve mühürlü doğum belgesi ve başvuru yapacak olan kişinin nüfus cüzdanı yeterlidir. 

Başvuru yaptıktan sonra 10 gün içinde, yazmış olduğunuz adresinize kimliği teslim edilecektir. Bebek doğduğu günden itibaren, başvuru için 30 gün süresi bulunmaktadır. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için bu süre 60 gün olarak belirlenmiştir. Çıkartmış olacağınız kimlik kartınızdan hiç bir şekilde para ödemesi alınmamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal