Yeni atamalar sonrası Kabine toplanıyor: Milyonlarca kişi Beştepe’den çıkacak kararı bekliyor

Temmuz ayına girilmesiyle birlikte son ayların en kritik Kabine Toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak.

02.07.2024-10:12 - (Son Güncelleme: 02.07.2024-16:16) Yeni atamalar sonrası Kabine toplanıyor: Milyonlarca kişi Beştepe’den çıkacak kararı bekliyor

Emekli ve memurları ilgilendiren Kabine Toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. 1 ay sonra yapılacak ilk Kabine Toplantısı’nda memur ve emekli maaşına zam başta olmak üzere pek çok kritik konu gündemde olacak.

Milyonlarca kişi Beştepe’den çıkacak kararları bekliyor

3 Temmuz'da gerçekleştirilecek kabine toplantısının ana gündemi ekonomi olacak. Haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte yılın ikinci yarısındaki memur zammı netleşecek. Bu kapsamda, yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranı belirlenmiş olacak.

Toplantıda ayrıca tasarruf tedbirleri, en düşük emekli aylığına yapılacak artış, yeni vergi taslağı ve enflasyonla mücadele konuları da masaya yatırılacak. Kabine üyelerine bu konularda kapsamlı bilgiler verilecek.

Yeni atamalar sonrası Kabine toplanıyor: Milyonlarca kişi Beştepe’den çıkacak kararı bekliyor

Terörle mücadele

Terörle mücadele operasyonları, kabinenin bir diğer önemli gündem maddesi olacak. Toplantıda 9'uncu Yargı Paketi ile ilgili son durumun ele alınması bekleniyor. Ayrıca, bölgesel gelişmeler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkesin sağlanmasına yönelik adımlar da toplantının önemli konuları arasında yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Temmuz ayında Kazakistan, Azerbaycan ve Amerika Birleşik Devletleri'ne gerçekleştireceği ziyaretler de gündemde olacak. İlgili bakanlar, bu temaslarda ele alınması muhtemel konu başlıklarına yönelik çalışmalarını kabineye sunacak.

Yeni bakanlar da katılacak

Yeni atanan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Profesör Doktor Kemal Memişoğlu da bu toplantıya katılacak.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal