Yeni Akademik Yıla Merhaba: Adalet Arayışı ve Hukuk Devleti

Danıştay Başkanı Yiğit, Anadolu Üniversitesi'nde adaletin önemine vurgu yaptı ve uluslararası hukuk ihtiyacını belirtti.

02.10.2024-14:00 - (Son Güncelleme: 02.10.2024-14:00) Yeni Akademik Yıla Merhaba: Adalet Arayışı ve Hukuk Devleti

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit'den Akademik Yıl Açılışı

Anadolu Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılına Danıştay Başkanı Zeki Yiğit’in verdiği "Hukuk Devleti ve Adalet" konulu dersle merhaba dedi.

Adalet ve Eşitlik İlkeleri

Yiğit, yaptığı konuşmada, "Milletlerarası ilişkilerde adalet ve eşitlik ilkeleri göz ardı ediliyor. Zulme uğrayanların sesini duyurmasını sağlayacak mekanizmalar işlemez hale geldi," diyerek, Filistin, Gazze, Lübnan ve Doğu Türkistan örnekleri üzerinden mevcut adaletsizlikleri eleştirdi.

Türkiye'nin Hukuk Eğitimi Geleneği

Yiğit, Anadolu Üniversitesi’nin Türkiye'deki köklü hukuk fakültelerinden biri olduğunu, buradan mezun olan hukukçuların bugün önemli görevlerde bulunduklarını belirtti. "Türkiye’de 88 hukuk fakültesi bulunmakta ve 2023 yılında bu fakültelerden 15 bin 744 öğrenci mezun olmuştur," dedi.

Güçlü Uluslararası Hukuk Mekanizmaları İhtiyacı

Bilginin insanlık yararına kullanılmasını vurgulayan Yiğit, güçlü uluslararası hukuksal mekanizmalara duyulan ihtiyacın altını çizdi. "Uluslararası barış ve adalet anlayışının yerleşmesi, ancak yeni bir düzenin kurulması ile mümkün olacaktır," şeklinde konuştu.

Ödüller ve Katılımcılar

Törene, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve Anadolu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Şenocak da katıldı. Programda, "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi"nde yer alan akademisyenlere tebrik belgeleri verildi.

Katılımcılar arasında, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz ve çeşitli üniversitelerin rektörleri de yer aldı.

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Anadolu Üniversitesinde 2024-2025 Akademik Yılı'nın başlaması...

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Anadolu Üniversitesinde 2024-2025 Akademik Yılı'nın başlaması dolayısıyla Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu'nda düzenlenen törende "Hukuk Devleti ve Adalet" konulu açılış dersini verdi. Törene, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy (solda), ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak (sağda), Eskişehir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak (sağ 2) ve Anadolu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Şenocak (sol 3) da katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal