Yaz aylarında daha hafif ve pratik lezzetleri tercih ederiz. Aklımıza gelen ilk yancılardan biri de taratordur. Peki tarator nasıl yapılır?
TARATOR TARİFİ
Malzemeler:
1/2 ekmek içi
1/2 çay bardağı su
2 diş dövülmüş sarımsak
1 kase süzme yoğurt
1 çay kaşığı üzün sirkesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase dövülmüş ceviz içi
Kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Ekmek dilimlerini ufalayın ve su ile beraber karıştırarak bulamaç haline getirin.
Bulamaç yaptığnız ekmekleri süzme yoğurt, ceviz, sirke, sarımsak ve baharatlarla harmanlayın ve son olarak üzerine zeytinyağı gezdirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.