Uzun sohbetler eşliğinde farkında olmadan tükettiğimiz fazla besinler bazen kaçamak gibi görünse de aslında sağlık açısından son derece zararlıdır. Çoğu zaman kişiler hazımsızlık yaşarken bunun en büyük nedeni fazla yemek yemektir. Ayrıca fazla yemek yemek kan şekerini de yükseltmektedir. Bunu yanında fazlaca tüketilen yağ ve şekerin etkisinin de azaltılması oldukça önemlidir. Bazı doğal yöntemlerle hem hazımsızlık sorununuzdan kurtulabilir hem de aldığınız fazla zarlı besinlerin etkisini azaltabilirsiniz.
Fazla yemek yedikten sonra tüketilmesi gereken besinler nelerdir?
Elma Sirkesi: Fazla yenen yemeğin ardından1 kaşık elma sirkesi içmek veya 1 bardak ılık suyu 2 çorba elma sirkesi ile birlikte tüketmek şekerinizin düşürülmesine neden olarak şeker hastalığının da önüne geçecektir.
Tarçın Çayı: Şişkinlik sorunu olanların tüketebileceği bu çay hazmı kolaylaştırır ve mideyi rahatlatır. Mide rahatsızlığı olanların fazla yemek yediklerinde oluşan ağrıların çözümü de tarçın çayıdır.
Rezene Çayı: Birçok faydası bulunan rezene çayı, mide şişkinliği, hazımsızlık ve sindirim problemlerinin vazgeçilmezidir. Yemeklerin arkasına 1 fincan rezene çayı içmek hem gaz sancısına hem de hazımsızlığa çözüm olacaktır.
Meyve: Yemeklerin arkasına şeker oranı düşük meyveler tüketmek şişkinliğe iyi gelecektir. Meyveler içerisinde yer alan antioksidanlar kanser hücreleri ile savaşır ve yayılmasını engeller.
Zencefil Çayı: Mide hastalığı denildiğinde akla ilk gelen çözüm zencefil çayıdır. Fazla tüketilen yemeklerden sonra oluşan mide ağrısı ve şişkinlik sorunlarına çok iyi gelen zencefil çayı yemeklerden sonra tüketilebilir. 1 fincan zencefil çayı mide ağrısı ve sindirim problemlerine iyi gelecektir.