Yazılım Mühendisliği bölümü nedir, hangi üniversitelerde var? Yazılım Mühendisliği bölümünde hangi dersler var, bölüm mezunları hangi ünvanı alır? Yazılım Mühendisliği bölümü hakkında detaylı bilgiler

Yazılım Mühendisliği pek çok gencin hayali olan bir bölümdür. Üniversite sınavı için gün sayan gençler son yılların popüler mesleği olan yazıl mühendisliği hakkında araştırma yapmaktadır. Teknoloji ile birlikte yazılım mühendisliğine de ilgi arttı. İşte yazılım mühendisliği hakkında merak edilenler…

28.05.2022-20:16 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-20:16) Yazılım Mühendisliği bölümü nedir, hangi üniversitelerde var? Yazılım Mühendisliği bölümünde hangi dersler var, bölüm mezunları hangi ünvanı alır? Yazılım Mühendisliği bölümü hakkında detaylı bilgiler

Yazılım alanı her geçen gün gelişen ve değişen bir yapıdadır. Bu alana olan yoğun ilgi her geçen gün artarken teknolojinin gelişmesi de bu bölüm mezunlarında ihtiyaç duymaktadır. Şimdilerde pek çok cihaz ya da hizmet yazılım üzerinden yürütülmektedir. Bu nedenle de bu bölüme olan ihtiyaç artmaktadır. Gençler bölüm hakkına araştırmalarını devam ettirmektedir. Bizde sizler için konuyu araştırdık. İşte yazılım mühendisliği hakkında merak edilenler…

Yazılım Mühendisliği nedir?

Türkiye’de ve dünyada en önemli mesleklerden biri de yazılım mühendisliğidir. Gelişen teknoloji ile birlikte artık her şey yazılım üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle genç beyinlere de ihtiyaç durulmaktadır. Bu kapsamda yazılım mühendisliğinin amacı en güvenilir ve en kaliteli biçimde geliştirebilecek yazılımları mesleğin gerektirdiği disiplin ve etik değerler kapsamında yeni yazılımcılar kazandırmaktır. Yazılım mühendisliği okuyan ya da okumak isteyen kişilerin bilgi teknolojileri alanında kendini geliştirmesi ve farklı iş alanları hakkında da bilgi sahibi olması gerekmektedir. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse telekomünikasyon, bankacılık, eğitim, enerji ve doğal kaynakların yönetimi, tıp gibi alanlarda da yazılım önemli bir yere sahiptir ve bu alanlar hakkında da bilgi sahibi olunmalıdır.

Yazılım mühendisliği disiplinlerarası bir alandır. Yani bu bölüm aynı zamanda bilgi teknolojileri, yazılım geliştirme ortamları, proje yönetimi, liderlik, insan-bilgisayar etkileşimi, yazılım kalite güvencesi, bilgi teknolojileri hizmet yönetimi ve yazılım kalite standartları gibi konularla da iç içedir. Bu bölümü okumak isteyen gençlerin kendilerini her alanda geliştirmeleri son derece önemli bir yere sahiptir. Ayrıca bu alanda her geçen gün yeni iş alanları yeni teknolojiler ortaya çıkmaktadır. Birçok gencin kendini iyi yetiştirmesi durumunda bu bölümde iyi yerlere geleceği söylenebilir.

Yazılım Mühendisliği

Yazılım mühendisliği bölümünde hangi dersler vardır?

Bu bölümde yer alan dersler şu şekildedir:

İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama I,

Diferensiyel ve İntegral Hesap I,

Ayrık Matematik,

Fizik I,

Programlamaya Giriş (Java),

Genel Kimya I,

İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama II,

Diferensiyel ve İntegral Hesap II,

Fizik II,

Nesneye Dayalı Programlama (Java),

Lineer Cebir,

Programlama Dilleri,

Bilgisayar Sistemleri,

Veri Yapıları ve Algoritmalar I,

 MS C# Laboratuvarı,

Veritabanı Yönetim Sistemleri,

Veri Yapıları ve Algoritmalar II,

Yazılım Mühendisliği Analiz ve Tasarımı,

Olasılık ve İstatistik,

Yazılım Proje Yönetimi,

Türk Dili ve Edebiyatı I,

Nümerik Analiz,

Yazılım Mimarisi,

İnsan Bilgisayar Etkileşimi,

Türk Dili ve Edebiyatı II,

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I,

Yazılım Ölçme ve Sınama,

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II,

Capstone Project ve seçmeli dersler yer almaktadır.

Yazılım Mühendisliği Nedir

Yazılım Mühendisliği için gereken özellikler nelerdir?

Bu bölümü okuyacak olan kişilerin teknolojiye ilgisinin olması gerekmektedir. Bunun yanında yaratıcılık, fen ve matematik alanlarında kendilerine güvenmeleri gerekmektedir. Bu özelliklere sahip kişiler için ideal bir meslektir. Bu bölümü okuyan kişiler Yazılım mühendisi unvanına da sahip olurlar.

Yazılım mühendisi çalışma alanları nelerdir?

Bu bölümü okuyan kişiler, hem kamuda hem de özel sektörde faaliyet gösterebilirler. Bununla birlikte bankalar, telekomunikasyon sektörü ve holdingler yazılım mühendislerine ihtiyaç duyarlar.

Bu bölüm için özel koşul var mı?

Herhangi bir özel koşul bulunmuyor.

Zorunlu staj var mı?

Evet bütün bölümlerde olduğu gibi bu bölümde de zorunlu staj yapılmaktadır.

Erasmus / Farabi / Mevlana yapılabilir mi?

Evet bu bölüm için öğrenciler yurtdışı öğrenci değişim programlarına katılabilir.

DGS ile geçiş var mı?

Bu bölüme isteyen öğrenciler DGS ile geçiş yapabilmektedir.

YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

En Çok Okunanlar

Modal