Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
İsmailağa Cemaati ne istiyor?
Talha Keleş
İsmailağa Cemaati ne istiyor?
25.06.2022 Cumartesi 10:33

6 Parti bi araya geldi koca bi ittifak kurdu. 5 benzemezi bir araya getirdiler ama bir aday çıkartamadılar. Sorsan bu ittifakla Erdoğan’ı yenecekler.

Bırakın yenmeyi, kimse bu ittifakın Erdoğan’ı köşeye sıkıştırdığını dahi iddia etmesin.

Hatta tam aksi durum söz konusu, ittifak köşeye sıkışmış durumda. Bizzat Kılıçdaroğlu ve HDP tarafından kıstırılmış durumdalar. 

HDP, milliyetçi adayların önünü tıkıyor, Kemal bey de kendi rakiplerinin. Daha aday belirleyemedikleri gibi ellerinde bir yol haritaları da yok. Günün sonunda iş dönüp dolaşıp Kılıçdaroğlu’nun adaylığına geliyor.

**

Kemal Bey'in Marmaris’teki orman yangınları sırasında “yangın söndürme uçağı yok, helikopter yok” açıklaması yaparken başının üstünden yangın söndürme helikopteri geçmesi pek manidar oldu. 

Biri bunlara artık söylesin; her afetten siyasi kazanç elde etmeyi denemeyi bıraksınlar. Olmuyor işte.

Neden mi?

Birincisi, vatandaşın bizzat içinde olduğu, hizmetin farkında olduğu olaylarda yalanları ilk köşeyi dönemiyor.

İkincisi, ne zaman bir afet olsa iktidar partisinin Bakanı da Milletvekili de ilk soluklarını orada alıyorlar. Millet de bunun farkında. Bu millet çabayı alkışlar, başarıyı ise ödüllendirir. Artık bunu öğrenin.

Üçüncüsü, CHP’li belediyeler birleşip THK’nın yangın uçaklarını tamir ettirecekti ne oldu o iş?

**

Gelelim Cumhurbaşkanı maaşı zammına.

Geçtiğimiz hafta yapılan %40 oranında artış muhalif medyanın oyuncağı oldu. Gerçekten uzak, bağlamından kopartılmış duyurularla harika bir algı çalışması yaptılar.

Halbuki Erdoğan, yeni yıla girerken kendi maaşına zam yapılmasını reddetmiş ve zam almamıştı.

Fakat Cumhurbaşkanı maaşına bağlı olan Meclis Başkanı ve Eski Milletvekili maaşları da bu enflasyon ortamında zam alamamış oldu. 

Bu adalet mi? Hayır değil. 

Ancak bu kişilerin yani eski vekillerin çıkıp “hayır biz bu enflasyona rağmen zam istemiyoruz” demesi lazımki bu zam yapılmasın.

Konu üzerinden muhalefet yapan CHP bu konuyla ilgili eski vekillerini organize edip “hayır biz bu zammı istemiyoruz” diye bir çalışma yapmış mı?

Hayır. 

**

Bizim ülkemizde paranın da rengi, dini, milliyeti var, mesela Avrupa’nın 1 Doları Katar’ın 1 Dolarından daha kıymetli.

Acayip bir sermaye faşistiliği peydah oldu.

Konu ülke çıkarları olunca keşke şu faşistliğinizi bir kenara bıraksanız.

Suudi Arabistan’dan, Katar’dan gelecek olan paraya bile tahammülleri yok. 

Çok ilginç değil mi?

Gerçi ben bu faşistliği yapanların korkularını çok iyi anlıyorum.

Olur ya Körfezden güçlü bir finansal destek sağlanır da pandemiyle ağır darbe almış, tedarik kriziyle zor bir dönemeçten geçen ülke ekonomisi düze çıkarsa diye ödünüz kopuyor.

**

İsmailağa cemaatinin içinde etrafında bir yerlerde büyüdüm. Hatta birkaç yıl bu cemaatin tam merkezinde Çarşamba’da yaşadım. Ailemden ve çevremden bu cemaate dahil olmuş onlarca insan var.

Dün Mahmut efendinin cenazesi münasebetiyle bu insanların varlığını öğrenen Türkiye’nin sözüm ona sahipler, seçilmişleri, beyazları büyük bir şaşkınlık yaşadılar.

Nasıl olur da bu ülkede bu kadar sarıklı, cübbeli yaşar akılları alamadı. Her yere Atatürk’e ait olduğu iddia edilen o sözleri yapıştırdılar.

“Türkiye, şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz”

Olur. Hatta çok güzel de olur.

Hep beraber yaşamayı öğreneceksiniz. Onların da bu ülkenin bir rengi olduğunu kabul edeceksiniz.

Gelin size biraz bu cemaati anlatayım; Bu cemaate mensup hiç kimse devlete sızmaya çalışmaz, sağa sola adam yerleştirmez. İstekleri çok basit ve yalındır, istedikleri gibi giyinmek, istedikleri gibi yaşamak, rahatça ibadetlerini yapmak, doğru bildikleri bu yaşam şeklini insanlara aktarmak ve bu yola davet etmektir.

Onların ağzından nefret sözcükleri duymazsınız. Kin ve nefretle hareket etmezler. Bu ülke falancaların memleketi değildir demezler mesela.