Bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlayarak özellikle son haftalarda pek çok kişide görülen mevsimsel hastalıkları önleyen mürdüm eriği, erik marmelatı yapımında birinci tercih edilen erik türüdür. Kan yapıcı olması, tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürmesi gibi faydaları bulunan ve yaz mevsiminin sevilenlerinden erik marmelatının tarifi bir çok kişinin gündemini meşgul ediyor. Peki Erik marmelatı nasıl yapılır?
Erik marmelatının lezzetli olması için gereken malzemeler ve tarif şu şekilde:
Malzemeler
1 kilo erik (mürdüm)
1 su bardağı su
Yarım kilo şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tarif
Yıkanan erikleri ortadan ikiye bölün. Sonrasında bir tencereye su ve şeker ile beraber koyup kısık ateşte pişirin. Karışımı ocaktan aldıktan sonra blender ile iyice çekin veya tel süzgeçte ezerek süzün. Marmelat püre şeklini aldığında soğumaya bırakın ve sonrasında da servis edin. Afiyet olsun.