Yaz aylarının aranan tatlısı belli oldu! Lezzeti ile beğenileri toplayan çilek soslu irmikli sütlü tatlısı yedikçe yedirdi! Çilek soslu irmikli sütlü tatlı tarifi ve malzemeleri

Yaz aylarının gelmesiyle beraber tatlılarda daha hafif lezzetlere doğru kayma yaşandı. Yazın sıcak havalarında tercih edilen çilek soslu irmikli sütlü tatlı tarifi enfes lezzeti ile yiyenlerin damağında tat bırakıyor. Çilek soslu irmikli sütlü tatlı nasıl yapılıyor? Çilek soslu irmikli sütlü tatlı malzemeleri nelerdir? Çilek soslu irmikli sütlü tatlı tarifi hakkında merak edilenler haberimizde

11.06.2022-02:15 - (Son Güncelleme: 11.06.2022-02:15) Yaz aylarının aranan tatlısı belli oldu! Lezzeti ile beğenileri toplayan çilek soslu irmikli sütlü tatlısı yedikçe yedirdi! Çilek soslu irmikli sütlü tatlı tarifi ve malzemeleri

Kısa sürede hafif bir tatlı tercih etmek isteyenler için Çilek soslu irmikli sütlü tatlı önerilmektedir. Yiyenlerin beğenisi toplayan lezzet çocuklarında sevdiği tatlar arasında yer alır. Çilek soslu irmikli sütlü tatlı nasıl yapılır, malzemeler nelerdir, püf noktaları nelerdir? sorularına yanıt arayanlar için detaylar haberimizde yer almaktadır

Çilek soslu irmikli sütlü tatlı tarifi için malzemeler

Alt taban için;

2 paket burçak bisküvi

1 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebi için;

1 litre süt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı irmik

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

Üzeri için;

1 paket bitkisel çilekli jöle

Yarım kg çilek

Çilek soslu irmikli sütlü tatlı tarifi

Çilek soslu irmikli sütlü tatlı tarifi nasıl yapılır?

Alt tabanı için gerekli olan 2 paket burçak bisküviyi rondodan un haline getirene kadar çekelim. Rondodan geçirilen bisküvilerin içerisinde tereyağı ilave ederek tekrar karıştıralım. Bu tatlı da gerekli olan bir diğer önemli unsur ise kelepçeli kek kalıbıdır. Kek kalıbının altına yağlı kağıt serilerek bisküvileri koyarak düz bir tabaka oluşturalım. Ocak üzerinde yer alan tencerenin içerisinde süt, şeker, irmik koyularak kaynamaya bırakılır. Bu süre içerisinde topaklaşmaması için sürekli karıştırılır. Göz göz olan muhallebinin içerisinde bir parça tereyağı ve vanilin eklenir. Kek kalıbında yer alan bisküvilerin üzerine hazırlanan muhallebi koyulur. Üst sosu için çilekler küçük küçük doğranır jöle toz olarak bir kaba eklenir ve üzerine sıcak su ilave edilerek kıvam gelene kadar karıştırılır. İlk sıcaklığı çıkan sosu muhallebinin üzerine koyarak buzdolabında dinlenmeye bırakabilirsiniz. Tamamen soğuyan tatlı servis için hazır.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal