Yaz Aylarında Coronavirüsten Nasıl Korunabiliriz?

Tüm Dünya'da hızla yayılan ve büyük sıkıntılara yol açan Coronavirüsü önlemleri ülkemizde devam ederken normalleşme süreci de başladı. Peki, Coronavirüsünden yaz aylarında nasıl korunabiliriz? Coronavirüsü sıcak ortamlarda ölüyor mu? Detaylar haberimizde...

04.06.2020-12:16 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-12:33) Yaz Aylarında Coronavirüsten Nasıl Korunabiliriz?

Yaz aylarında havaların ısınması ile birlikte Coronavirüs pandemisinin nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmiyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Öner Dikensoy yaz aylarında Coronavirüsten korunmak için yapılması gerekenleri anlattı. Coronavirüs için alınması gereken tüm önlemler haberimizde...

YAZ MEVSİMİNDE CORONAVİRÜSTEN NASIL KORUNURUZ?

  • Hava sıcaklıklarının artması maskenizin nemlenmesine neden olacaktır. Nemlenen maskenizi hemen değiştirmelisiniz.
  • Kağıt maskeler daha çabuk nemleneceği için kumaş maske tercih etmelisiniz. Gün içinde yanınızda en az 4 adet kumaş maske bulundurup ihtiyacınıza göre değiştirmelisiniz.
  • Kullandığınız kumaş maskeleri akşam sıcak suda bekletip mikroplardan arınmasını sağlayın.
  • Yaz aylarında sıcaklık arttığı için elleriniz daha çok terleyecek. Eldiven kullanımı virüsün yayılmasına daha çok yardımcı oluyor. Eldiven kullanmamalısınız.
  • Spor ve egzersiz yaparken nefes alma sıklığınız arttığı için insanlardan virüs kapma riskiniz fazlalaşacaktır. Spor yaparken mutlaka aranızda 4-5 metre mesafe bırakmaya özen gösterin.
  • Spor yapmak istiyorsanız ağır ve yorucu olmayan sporları tercih etmelisiniz. Kalabalık olmayan zaman ve mekanları seçmeli ve spor yaparken maske kullanmamalısınız.
  • Su tüketiminize özen göstermelisiniz. Yeterli su tüketmediğinizde solunum yollarında kuruma meydana gelecektir ve bu virüsün mukozalardan hücre içine girişini kolaylaştıracaktır. Günlük en az 2 litre su tüketmelisiniz.
  • Güneş gözlükleri virüsün gözlerden bulaşmasına engel oluyor. Ancak dezenfekte edilmemesi durumunda virüsün bulaşma riskini arttırabilir. Şu ana kadar güneş gözlüğü kullanımının riski arttırdığına dair bir kanıt bulunmuyor.
YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal