Sağlığınız için hazır rafine şekerli dondurmalar yemek yerine evde şekersiz dondurma yapabilirsiniz. İçerisinde sadece meyvelerin doğal şekeri bulunan dondurma çeşitlerini sizler için derledik…
MUZLU VE ÇİKOLATALI DONDURMA
MALZEMELER
NASIL YAPILIR?
Muzları kesip buzdolabı poşetine koyuyoruz.
Dondurmak için buzluğa atıp en az 3 saat bekletiyoruz.
Blender kabına koyup üzerine 2 yemek kaşığı süt ve kakaomuzu ekleyerek blenderdan geçiriyoruz
Süslemek amaçlı Hindistan cevizi tozu serpebilirsiniz
Birkaç saat buzlukta bekletip tüketebilirsiniz.
ÇİLEK SEVERLER İÇİN
MALZEMELER
NASIL YAPILIR?
Muzu ve çileği ince dilimler halinde buzluğa atalım. Bir saat sonra çıkaralım. Dondurucudan çıkmış muzu, çileği, balı, salebi ve sütü blenderdan geçirelim. Dondurma kalıplarına koyup dondurucuda iyice dondurmaya bırakın. Dondurduktan sonra yenmeye hazır. Sizde farklı meyveler kullanarak lezzetli dondurmalar yapabilirsiniz. Afiyet olsun…