2016 senesinin Ağustos ayında hizmete açılan İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakalarını üçüncü defa karayolu ile birbirine bağlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü mevcut ulaşım ağı Kuzey Çevre Otoyolu ile beraber havalimanına ulşam süresini oldukça azaltıyor. Halihazırda konfor, zaman ve tasarruf fırsatları sunan köprü ve otoyol, Türkiye’nin dünyaya açılan yeni yüzü İstanbul Havalimanı’na ulaşımın en hızlı rotası halinde.
İKİ HAVALİMANINI YHT İLE BİRBİRİNE BAĞLAYACAK
Köprü, Türkiye açısından ekonomik olarak birden fazla kritik önem taşıyor. Yavuz Sultan Selim Köprü, demir yolu ulaşımında kıtalar arası yolculuklarda iki havalimanını kesintisiz bir şekilde birbirine bağlamış olacak. Yüksek Hızlı Tren (YHT) İstanbul’daki iki havalimanı; İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanları uzun bir ulaşım ağı ile birbirine bağlanacak.
ETÜT-PROJE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, geçtiğmiz gün konuşma yaptığı bir toplantıda İpek Demiryolu projesi doğrultusunda yapılması planlanan demiryolu projesi hakkında etüt-proje çalışmalarının tamamlandığını ifade etmişti.
Bakan Turhan söz konusu projeye ilişkin bilgilendirmeye yaparak, “Kocaeli için kritik önemdeki demiryolu projesini de hayata geçireceğiz. O da Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı-Halkalı Hızlı Demiryolu projesi. Bu hat İpek Demiryolu güzergahının ülkemizden geçen bölümünün Avrupa bağlantısını oluşturan en önemli halkalarından birini teşkil edecektir. 118 kilometrelik Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı kısmında etüt-proje çalışmalarını tamamladık. Bütçe imkanları dahilinde yapım ihalesine çıkmayı planlıyoruz” sözlerini aktarmıştı.
Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.