Yavi Şehitleri Anıldı: 33 Can İçin Saygı Töreni Düzenlendi

Erzurum Yavi'de 31 yıl önce katledilen 33 şehit, düzenlenen törenle anıldı. Vali Çiftçi, birlik ve güçlü devlet olmanın önemine vurgu yaptı.

25.10.2024-14:20 - (Son Güncelleme: 25.10.2024-14:20) Yavi Şehitleri Anıldı: 33 Can İçin Saygı Töreni Düzenlendi

Yavi Şehitleri Anma Töreni

Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi Mahallesi'nde, 31 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından katledilen 5'i çocuk olmak üzere toplam 33 sivil mezarları başında anıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Mustafa Çiftçi'nin Açıklamaları

Yavi Şehitliği'nde düzenlenen anma programında konuşan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Bu topraklarda her daim bir, beraber ve güçlü olmalıyız" diyerek birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Çiftçi ayrıca, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısı nedeniyle toplumsal bir kaygı yaşandığını belirtti. "İki gün önce millet olarak büyük acı yaşadık. 5 vatandaşımız şehit oldu, 14 vatandaşımız yaralandı. Allah devletimize bu acıları yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

Çat Belediye Başkanı'ndan Destek Mesajı

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç ise Yavi'nin kurtuluş mücadelesinde önemli bir yere sahip olduğuna değinerek, "Ne Yavi ne de Çat'ın hiçbir köyü, terör örgütüne geçit vermedi. Her zaman devletimizin yanında dimdik durduk" dedi.

Köy Muhtarının Anıları

Yavi Mahallesi Muhtarı Nurullah Tiryaki o gün yaşananları anlatarak, "Kahraman askerimizin şanlı kıyafetine bürünmüş PKK terör örgütü mensupları, köylülerimizin üzerine mermiler yağdırmaya başladı" şeklinde konuştu.

Dua ve Fidan Dikimi

İl Müftüsü Rüstem Can tarafından duaların yapılmasının ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. Törene katılanlar, şehitler adına fidan da dikti.

Kur'an-ı Kerim Okundu

Mahallede yaşayan 33 çocuk, içinde hafızların da bulunduğu, 33 şehidin mezarlarının başında Kur'an-ı Kerim okudu. Törene, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Engin Avcı, Çat Kaymakamı İrem Baha Yağan, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi Mahallesi'nde 31 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 5'i...

Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi Mahallesi'nde 31 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 5'i çocuk 33 sivil törenle anıldı. Törene, Vali Mustafa Çiftçi (sağ 2), 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ (sağda), İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Engin Avcı (solda), Çat Kaymakamı İrem Baha Yağan katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal