Yaşlılığı Engelleyen Besinler

Yediğimiz yiyecekler vücudumuzu derinden etkiler. Besin içeriklerine göre gıda seçimleri yaparak, yaşlanmanın en yaygın nedenlerinin çoğuyla mücadele edebiliriz. Bu yaşlanma karşıtı gıdalar daha uzun süre daha sağlıklı ve genç kalmanıza yardımcı olabilir!

23.06.2020-11:38 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-14:49) Yaşlılığı Engelleyen Besinler

YAŞLILIĞI ENGELLEYEN BESİNLER VE NEDENLERİ

RESVERATROL

Bu, bazı bitkilerde bulunan bir polifenol bileşiğidir ve orijinal olarak kırmızı şarapta bulunan yüksek konsantrasyonu nedeniyle popüler olmuştur. Resveratrol birçok sağlığı teşvik edicidir ve büyük ölçüde yaşlanma karşıtı etki sağlayabilir.

Fransa'da gelişmiş dünyanın diğer bölgelerinden çok daha az koroner kalp hastası gözlemlenmiştir. Bu anormalliği Fransız halkının uzun vadeli, ılımlı kırmızı şarap tüketimine bağladılar. Bu hipotez, diyabette iyileşme, yüksek kan basıncında düşüş ve artan resveratrol tüketimi ile anti-inflamatuar bir etki gösteren çalışmalara yol açtı. Daha yeni yapılan çalışmalar, resveratrolün insan vücudu sistemleri üzerindeki etkisinin kesin olmayan kanıtlarını bulmuştur. Bununla birlikte, klinik öncesi insan denemeleri, dolaşımdaki T hücrelerinin sayısında önemli artışlar göstermektedir.

Doğal, besleyici gıdalarla kendinizi şımartmak, vücudunuzun en üst düzeyde çalışmasını sağlamanın en iyi yoludur. Yumuşak peynir, üzüm ve fındık, diyetinize girmek için mükemmel bir atıştırmalıktır.

Yaşlılığı Engelleyen Besinler için başka seçenekler şunlardır;

  • Kuru kırmızı şarap
  • Elmalar
  • Ahududu
  • Muz
  • Yaban mersini
  • Erik
  • Yer fıstığı

B12 VİTAMİNİ

Bu besinlerin vücuda en büyük yararı, sağlıklı sinir hücrelerini korumak, DNA ve RNA üretimine yardımcı olup uygun beyin fonksiyonunu desteklemektir. Birçok insan B vitaminlerini enerji artışı ile ilişkilendirir, ancak B12’nin sorumlu olduğu tek şey bu değildir. Bu vitamin sağlıklı beyin aktivitesinde de büyük bir rol oynar.

B12 eksikliği, bağımlılık davranışı, antioksidanların etkinliğinin azalması, DEHB'nin (bilişsel işlevin azalması) riskine yol açabilir. Sağlıklı ve keskin bir zihin ve canlılık için oldukça gereklidir.

  • Sardalye
  • Somon
  • Karaciğer
  • Yumurtalar
  • Fındık
  • Ceviz
  • Yer fıstığı
  • İstiridye gibi yiyeceklerde bol miktarda yaşlanmayı engelleyen besinler bulunmaktadır.

ANTİOKSİDANLAR

Antioksidanlar vücuttaki serbest radikaller üzerindeki etkileri nedeniyle çok önemlidir. Şaşırtıcı bir şekilde antioksidanların konsantrasyonunda en üst sırada yer alan gıdalardan biri fasulyedir. Hepimiz meyvelerin serbest radikal güçlerini duyduk, ancak bazı fasulyeler porsiyon başına antioksidan kapasitesinde 4000 kat daha yüksektir.

Serbest radikaller esas olarak elektronları çalarak canlı hücrelere ciddi zarar verebilir. Antioksidanlar serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresle mücadele eder. Yüksek oranda antioksidan içeren diğer yaşlılık engelleyen besinler şunlardır;

  • Kırmızı Barbunya
  • Barbunya
  • Kırmızı biber
  • Domates
  • Kuzu kulağı
  • Yeşil zeytin
  • Enginar
  • Kuru erik
  • Yaban yaban mersini
  • Böğürtlen
  • Siyah erik
  • Avakado
  • Bitter çikolata (%85 kakao) ve Portakal suyudur.

Yukarıda açıklanan besin açısından zengin, bütün gıdaların çoğu lezzetlidir ve zaten dengeli bir diyetin parçasıdır. Günlük yaşama rutininize bu derin yaşlanma karşıtı etkiye sahip besinleri eklemek, gün geçtikçe daha canlı hissetmenizi ve bakmanızı sağlayabilir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal