YAŞ kararıyla Orgeneral oldu: Levent Ergün kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan Korgeneral Levent Ergün, Orgeneral rütbesine yükseltildi. Peki Orgeneral Levent Ergün kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? İşte tüm merak edilenler…

01.08.2024-17:17 - (Son Güncelleme: 01.08.2024-17:17) YAŞ kararıyla Orgeneral oldu: Levent Ergün kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

YAŞ kararı sonucunda emekli edilen ve rütbesi yükseltilen askeri personeller açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında alınan en dikkat çeken kararlardan birisi de Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan Korgeneral Levent Ergün’ün Orgeneral yapılması oldu. Birçok kişi Orgeneral Levent Ergün’ün hayatı ve askeri kariyeri hakkında bilgi edinmek istiyor. 

Levent Ergün kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

Levent Ergün, 6 Ağustos 1966'da İstanbul'da dünyaya geldi. 1988 yılında Kara Harp Okulu'ndan piyade birincisi olarak mezun oldu ve 1989 yılında Piyade Okulu'nda sınıf eğitimini tamamladı. 1989-1992 yılları arasında 66. Zırhlı Tugay'da takım ve bölük komutanı olarak görev yaptı. Daha sonra sırasıyla 70. Mekanize Piyade Tugayı ve Kara Harp Okulu'nda bölük komutanlıkları yaptı. 1995 yılında Bosna-Hersek'e giden Barış Gücü Taburu'nda yer aldı.

1999 yılında Kara Harp Akademisi'nden kurmay subay olarak mezun olduktan sonra 66. Zırhlı Tugay'da lojistik kurmay başkanlığı yaptı. 2000 yılında Kara Harp Akademisi'nde öğretmen olarak görev yaparken ABD'de yüksek lisans eğitimine başladı.

YAŞ kararıyla Orgeneral oldu: Levent Ergün kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

2001-2003 yılları arasında yüksek lisanını tamamladıktan sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanlığı'nda plan subayı, 4. Komando Tugayı tabur komutanı ve Brüksel'deki NATO karargahında Türk Askeri Temsil Heyeti'nde strateji, savunma ve ordu plan subayı olarak görev yaptı.

2007 yılında piyade kurmay albay rütbesine terfi etti. 2010 yılında 39. Mekanize Piyade Tümeni'ne bağlı 49. Piyade Alayı komutanlığına atandı. 2012 yılında 3. Kolordu Eğitim, Değerlendirme ve Bölge Koordinasyon Sağlama kurmay yarbaşkanlığı görevine getirildi ve daha sonra operasyon daire başkan yardımcılığına atandı. 2015 yılında tuğgeneral rütbesine terfi ederek 4. Komando Tugayı komutanı oldu. 2021 yılında korgeneral rütbesine terfi eden Levent Ergün, 3. Kolordu komutanlığına atandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal