YAŞ, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor: 3 isim ilk kez katılacak

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, Ağustos ayının ilk haftasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. Toplantıda Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) terfi, atama, emekliye sevk ve görev sürelerinin uzatılmasına ilişkin dosyalar ele alınacak.

28.07.2024-12:36 - (Son Güncelleme: 28.07.2024-12:36) YAŞ, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor: 3 isim ilk kez katılacak

YAŞ toplantısı Ağustos ayının ilk haftası yapılacak. Ağustos ayının ilk haftasında yapılması planlanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) terfi, atama, emekliye sevk ve görev sürelerinin uzatılmasına ilişkin dosyalar ele alınacak. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

3 isim ilk kez toplantıda 

Haber7’de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak YAŞ toplantısına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu katılacak. Bu toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ilk kez Şura üyesi olarak katılacak.

YAŞ, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor: 3 isim ilk kez katılacak

Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresi doluyor

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun görev süresi bu yıl doluyor ve görev süresinin uzatılması bekleniyor. Eğer emekliye sevk edilirse, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız'ın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanması olası. Ayrıca, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'nde terfi bekleyen 5 isim bulunuyor:

3'üncü Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı

Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Levent Ergün

2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel

Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız

Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Rafet Dalkıran

Bu isimlerin bir üst rütbeye terfi etmeleri YAŞ toplantısında değerlendirilecek.

Toplantının çalışmaları, her yıl olduğu gibi YAŞ üyelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etmelerinin ardından başlayacak ve çalışmalarının bir günde tamamlanması öngörülüyor. YAŞ kararları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından uygulamaya konulacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal