Yarın hava nasıl olacak? 30 Mayıs 2022 Pazartesi MGM hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yarına dair hava durumu tahminleri geldi. Yeni haftanın ilk gününde havanın nasıl olduğu birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki, Yarın hava nasıl olacak? 30 Mayıs Pazartesi günü MGM hava durumu tahminleri...

29.05.2022-23:30 - (Son Güncelleme: 29.05.2022-23:30) Yarın hava nasıl olacak? 30 Mayıs 2022 Pazartesi MGM hava durumu

Meteorolojiden gelen hava durumu tahminleriyle pek çok kişi yeni haftanın ilk gününde havanın nasıl olacağını merak ediyor. Araştırılan konu başlıkları arasında 'Yarın hava nasıl olacak?' sorusu yer alıyor.

Hava sıcaklığının Kuzeydoğu kısımlarında artmaya devam edeceği söylenirken Kıyı Ege'de ise sıcaklıkların biraz düşeceği açıklandı. Diğer yerlerde herhangi bir öneme sahip olmayan değişikliklerin meydana gelmeyeceğini, ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normali üzerinde 4 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Genel olarak güney yönünden esmesi beklenen hafif ve arada olmak kaydıyla orta kuvvette esecek olan rüzgarın, yarın iç bölgelerde yer yer olmak üzere kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

29 Mayıs akşam hava durumu

Marmara Bölgesi

Bu akşam saatlerinde parçalı bulutlu ve İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve Bursa çevrelerinde, yarın ise öğle saatleri sonrasında Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Ege Bölgesi

Genel olarak az bulutlu geçeceği tahmin edilen Ege'nin iç kesimlerin yer yer olmak kaydıyla parçalı bulutlu olacağı ve bu akşam saatleri içerisinde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olması bekleniyor.

hava2

Akdeniz Bölgesi

Genel olarak az bulutlu geçeceği tahmin edilen bölgenin iç kesimlerine doğru hava yer yer olmak kaydıyla parçalı bulutlu geçeceği düşünülüyor.

İç Anadolu Bölgesi

Bu akşam saatleri içerisinde Eskişehir ve Ankara'da, yarın ise öğle saatleri sonrasında bölgenin doğusuyla Çankırı çevrelerinde yerel olmak kaydıyla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Hava 3

Batı Karadeniz Bölgesi

Bu akşam saatleri içerisinde Bolu, Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde, yarın ise öğle saatleri sonrasında Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel olmak kaydıyla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi

Parçalı bulutlu olarak geçeceği düşünülen bölgede yarın öğle saatleri sonrasında iç kesimlerde, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor.

Hava 4

Doğu Anadolu Bölgesi

Parçalı bulutlu olarak geçecek olan bölgede bu akşam saatleri içerisinde Iğdır çevrelerinde ve yarın öğle saatleri sonrasında Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır ve Van çevreleriyle Hakkari'nin kuzey ve doğusunda yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Bölgenin, az bulutlu ve açık geçeceği düşünülüyor.

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal