Yarın Başlayacak: Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı, 42 ülkeden 420 sporcunun katılımıyla yarın Antalya'da başlıyor.

09.10.2024-15:40 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-15:40) Yarın Başlayacak: Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı Yarın Antalya'da Başlıyor

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek olan Hard Enduro Dünya Şampiyonası'nın 6. ayağı, Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı, yarın plaj etabı ile start alacak. Yarışta, 42 ülkeden 420 sporcu mücadele edecek.

Kemer'in Doğası ve Turizmi İçin Önemli Bir Organizasyon

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, yarış öncesinde düzenlenen basın toplantısında, Kemer'in eşsiz doğasını ve turizm potansiyelini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Solmaz, "Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kemer'imize uygun bir organizasyon olmasını umuyorum" dedi.

Organizasyonun Yıldızı: Semih Özdemir

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı ve yarışı organize eden Semih Özdemir, yıllar önce bir hayal ile yola çıktıklarını ifade ederek, bu yıl yarışın 3 güne düşürüldüğünü ve parkurların zorlaştırıldığını açıkladı. Özdemir, “Yarışımız 42 ülkeden 420 sporcu ile gerçekleştirilecek. Kemer’e yakışacak bir organizasyon için 6 aylık bir çalışma ile bu noktaya geldik" dedi.

Yarışın Uluslararası Boyutu

Dünya Hard Enduro Şampiyonası Direktörü Ricardo Mitterer Wess, Sea To Sky Yarışı'nın dünya şampiyonasına dahil olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bu yarış denizden başlayıp zirvede sona eriyor ve bu yönüyle özel. Gelecek yıllarda da Kemer’de yapılacak olması bizi sevindiriyor" şeklinde konuştu.

Öne Çıkan Sürücüler

Manuel Lettenbichler, 90 puanla şampiyonada lider olduğunu belirterek, "En üst sıradayım ve yerimi korumak için savaşacağım" dedi. İkinci sıradaki Wade Young, geçen yılın şampiyonu olarak bu yıl tekrar kazanmayı hedeflediğini ifade etti. Üçüncü sırada yer alan Mario Roman, İspanya'nın doğal ortamlarının Kemer’e benzediğini ve Tahtalı Dağı bölümünü çok sevdiğini söyledi.

Yarış Etapları

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı, deniz seviyesinden başlayarak 2,365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı'nın zirvesinde sona erecek. Yarış, plaj, orman ve dağ etaplarıyla 12 Ekim Cumartesi günü madalya töreniyle tamamlanacak.

Antalya'da düzenlenecek Hard Enduro Dünya Şampiyonası'nın 6. ayağı Sea To Sky Enduro Motosiklet...

Antalya'da düzenlenecek Hard Enduro Dünya Şampiyonası'nın 6. ayağı Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı, Antalya'nın Kemer ilçesinde plaj etabıyla başlayacak. Türkiye Süper Enduro Şampiyonu Mehmet Emin Musaoğlu (solda) ve Kemer Enduro Motosiklet Kulübü’nden Emre Coşar (sağda) da yarışta mücadele edecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal