Yargıtay’dan evlileri ilgilendiren karar: Akrabaları görmek istemeyen kadın kusurlu sayıldı

Yargıtay’dan evli çiftleri ilgilendiren bir karar çıktı. Buna göre eşinin akrabalarıyla görüşmek istemeyen ve onlara kötü davranan kadın boşanma davasında kusurlu sayıldı.

10.08.2024-17:26 - (Son Güncelleme: 10.08.2024-17:26) Yargıtay’dan evlileri ilgilendiren karar: Akrabaları görmek istemeyen kadın kusurlu sayıldı

Evli çiftlere ve akrabalarıyla arası iyi olmayanları ilgilendiren bir karar çıktı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin verdiği bu karar, boşanma davalarında tarafların kusur oranlarının nasıl değerlendirildiği konusunda önemli bir örnek teşkil ediyor. Davada, Ankara'da yaşayan bir kadın, eşinin kendisine şiddet uyguladığını, kumar oynadığını ve ailesinin evliliklerine müdahalesine sessiz kaldığını ileri sürerek boşanma davası açtı ve tazminat talebinde bulundu. Koca ise karşı dava açarak, eşinin kendisine sevgi ve saygı göstermediğini, akrabalarıyla görüşmediğini ve onu aşağıladığını belirtti.

Akrabalarına kötü davranan kadın kusurlu sayıldı

AA’da yer alan habere göre; Ankara 7. Aile Mahkemesi, kocayı kumar alışkanlığı nedeniyle evlilik birliğini ekonomik olarak zora sokmakla ağır kusurlu buldu. Kadının ise kocasının ailesiyle görüşmeyi reddetmesi ve onlara kötü davranması nedeniyle az kusurlu olduğuna karar verdi. Bu doğrultuda, mahkeme, tarafların boşanmasına ve kadına 60 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti.

Yargıtay’dan evlileri ilgilendiren karar: Akrabaları görmek istemeyen kadın kusurlu sayıldı

Yargıtay son noktayı koydu

Ancak istinaf mahkemesi, tarafların kusur oranlarının eşit olduğuna karar vererek, kadına verilen tazminat kararını kaldırdı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise istinaf kararını hukuka uygun bularak onadı.

Bu karar, boşanma davalarında tarafların kusurlarının değerlendirilmesinde akrabalarla ilişkilerin ve tarafların evlilik birliğine olan katkılarının önemli olduğunu vurguluyor. Ayrıca, Yargıtay'ın kararı, aile ilişkilerinde denge ve saygının önemine dikkat çekiyor. Temyiz incelemesinde, Yargıtay istinaf kararında hukuka aykırılık bulmayarak, yerel mahkemenin kusur tespitinde yaptığı değerlendirmeleri onamış oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal