Yargıda Büyük Kararname: 4.299 Hakim ve Savcının Yeni Görev Yerleri Belirlendi!

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi'ni yayımlayarak 4 bin 299 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. Kararname, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 4 bin 9 adli ve 290 idari yargı mensubunun yeni görev yerlerine atanacağı belirtildi.

14.06.2024-10:43 - (Son Güncelleme: 14.06.2024-10:43) Yargıda Büyük Kararname: 4.299 Hakim ve Savcının Yeni Görev Yerleri Belirlendi!

HSK tarafından yayımlanan kararname ile adli ve idari yargı mensuplarının görev yerlerinde büyük değişiklikler yapıldı. Toplamda 4 bin 299 hakim ve savcının yeni görev yerleri belirlenirken, bu değişikliklerin yargı sisteminin daha verimli işlemesi için yapıldığı vurgulandı.

Adalet Bakanlığı'ndan Açıklama

Adalet Bakanlığı, kararnameye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından, Adli ve İdari Yargı 2024 Yılı Ana Kararnamelerine ilişkin çalışmalar, 13 Haziran 2024 tarihi itibarıyla tamamlanarak karara bağlanmıştır. Kararname ile atananlardan yeniden inceleme talebinde bulunmak isteyen meslektaşlarımızın, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla tebligat yapılmasını beklemeksizin, taleplerini en geç 24 Haziran 2024 Pazartesi günü mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından “Hâkim Savcı Atanma Talep Formu” başlığı altında yer alan açıklama kısmını doldurmak suretiyle göndermeleri gerekmektedir.

Meslektaşlarımızın ayrıca fiziki dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır. (Görev mahallinde bulunmayanların bulundukları yerlerdeki adliyeler aracılığıyla mutlaka UYAP üzerinden göndermeleri gerekmektedir.)

Meslektaşlarımızın yeniden inceleme talepleri Kararname Bürosuna ulaştıktan sonra, atanma talep formlarının ulaştığına ilişkin bilgi, ilgililere 24 saat içinde (hafta sonu ve resmi tatil gününe denk gelmesi halinde takip eden ilk mesai günü) formda bildirdikleri telefon numaralarına mesaj yoluyla bildirilecektir. Kararname ile ataması yapılmayan meslektaşlarımızın, yeniden inceleme hakları bulunmamaktadır. Meslektaşlarımızın müstemir yetki taleplerinin alınmasına ilişkin ilan, kararnamenin yeniden inceleme talepleri sonuçlandıktan sonra ayrıca yapılacaktır. Meslektaşlarımızın atama tebligatlarının 1 Temmuz 2024 Pazartesi gününden itibaren gönderilmesi planlanmaktadır. Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımıza, ailelerine, yargı teşkilatımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.”

Kararnamenin Detayları

Toplam Değişiklik: 4.299

Adli Yargı: 4.009

İdari Yargı: 290

Kararnamenin Amacı ve Etkisi

HSK'nın bu geniş kapsamlı kararnamesi, yargı sistemindeki etkinliği ve verimliliği artırma amacı taşıyor. Yeni atamalar, yargı mensuplarının tecrübelerini farklı bölgelerde kullanmalarını sağlayarak, adaletin daha hızlı ve doğru şekilde tecelli etmesine katkıda bulunacak.

Yeni Görev Yerleri Ne Zaman Başlıyor?

Kararnamenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, hakim ve savcılar yeni görev yerlerinde en kısa sürede göreve başlayacaklar. Görev değişikliklerinin, yargı sisteminde herhangi bir aksaklığa yol açmaması için gerekli tüm düzenlemeler yapıldı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal