"Yardım İlanı" Vakası! İstanbul’da DEAŞ ve El-Kaide'ye Finansal Destek Sağlayan 5 Şüpheli Yakalandı

İstanbul’da terör örgütleri DEAŞ ve El-Kaide adına faaliyet göstererek sosyal medya üzerinden toplanan yardımlarla bu örgütlere finansal destek sağladıkları tespit edilen 5 şüpheli, İstanbul Terörle Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

17.09.2024-15:29 - (Son Güncelleme: 17.09.2024-15:29) "Yardım İlanı" Vakası! İstanbul’da DEAŞ ve El-Kaide'ye Finansal Destek Sağlayan 5 Şüpheli Yakalandı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, terör örgütlerinin finans kaynaklarını deşifre etmeye yönelik başlattığı çalışmalar kapsamında, şüphelilerin sosyal medya hesaplarını mercek altına aldı. Elde edilen bilgilere göre, şüphelilerin Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yardım bahanesiyle "kış aylarında soba ve yakacak yardımı", "Kurban Bayramı'nda küçükbaş hayvan kesimi yardımı" gibi ilanlar verdikleri tespit edildi.

Paralar, Terör Örgütlerine Aktarılmış

İlanların arkasındaki asıl amacın, Suriye’de PKK/YPG kontrolünde bulunan Hol kampında kalan DEAŞ ve El-Kaide üyelerinin eş ve çocuklarına para aktarmak olduğu ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin bu yardımları dolar ve kripto para olarak talep ettikleri, böylece dinin istismar edilerek terör örgütlerine finansal destek sağlandığı belirlendi.


Düzenlenen Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kimlikleri belirlenen 5 şüpheliyi yakalamak için 5 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda tüm şüpheliler gözaltına alınırken, adreslerde çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

2 Şüpheli Tutuklandı, 1 Kişiye Ev Hapsi Verildi

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan 2 şüpheli tutuklanırken, 1 şüpheli hakkında ev hapsi kararı verildi. Diğer 2 kişi için ise adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal