19.04.2022-17:12 (Son Güncelleme:19.04.2022-17:41)


1

İhsan Sıtkı Yener

İhsan Sıtkı Yener

İhsan Sıtkı Yener, F klavyenin mucidi olarak biliniyor.



2

Menahem Hodara

Menahem Hodara

Bir tür trichorrhexis nodosa olan hastalığı tanımlayarak kendi adını vermiş ve ‘Hodara Hastalığı’ olarak uluslararası tıp literatürüne sokmuştur.



3

Turhan Alçelik

Turhan Alçelik

Turhan Alçelik, Onu listemize sokan icadı ise göz kamaştırma etkisi yapmaksızın uzun mesafeli aydınlatma sağlayan araç farıdır.



4

Ahmet Lokurlu

 Ahmet Lokurlu

Dr. Ahmet Lokurlu, 1993 yazında Türkiye’de tatilini yaptığı sırada güneşin altında fazla kalınca vücudunda yanıklar oluşur. Yanığın da acısıyla o sırada aklına bir fikir gelir. “Tükenmeyen enerji kaynağı güneşin, enerjisini dönüştürerek soğutmada kullanabilmek mümkün olur mu?” sorusuyla çalışmalara başlayan Lokurlu, 1999 yılında SOLİTEM adlı kendi şirketini kurar ve çevre dostu bu teknolojiyi geliştirerek güneş enerjisi ile soğutma sistemlerinin temellerini atar.



5

Hakan Gürsu

Hakan Gürsu

Hakan Gürsu’yu yakın dönem Türk mucitleri arasına sokan icadı ise geleceğin en yenilikçi ve çevreci teknesi olarak gösterilen yakıt bağımlılığını tamamen ortadan kaldıran ve dünyada nokta dönüşü yapabilen ilk deniz aracı Volitan’dır.



6

Cem Alhan

Cem Alhan

Cem Alhan Türkiye’de robotla ilk kalp kapakçığı değişim ameliyatını yapan, bilim insanıdır.



7

Aziz Sancar

Aziz Sancar

Aziz Sancar, DNA onarımının pek çok parçasının tanımlanmasında kullanılan biyokimyasal yaklaşımlara yaptığı öncülükle tanınıyor.



8

Hulusi Behçet

Hulusi Behçet

Hulusi Behçet, 1937 yılında bir kan damarı hastalığı olan ve bugün kendi adıyla anılan Behçet hastalığını tarif eden ilk bilim insanıdır.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR