Yapay Zeka Destekli Blokzincir Güvenliği Uygulaması Geliştirildi

Gebze Teknik Üniversitesi'nde geliştirilen uygulama, blokzincir güvenliğini yapay zeka ile değerlendiriyor.

05.10.2024-11:39 - (Son Güncelleme: 05.10.2024-11:39) Yapay Zeka Destekli Blokzincir Güvenliği Uygulaması Geliştirildi

Yapay Zeka Tabanlı Blokzincir Güvenlik Uygulaması

Gebze Teknik Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. Selçuk Topal, blokzincir güvenliğini ölçecek bir uygulama geliştirdi. Bu yapay zeka destekli uygulama, yatırımcıların ve kullanıcıların karşılaşabileceği dolandırıcılık vakalarını azaltmayı hedefliyor.

Web3 Decision Uygulaması Nedir?

Yedi yıllık bir çalışmanın ürünü olan Web3 Decision uygulaması, blokzincirlerin güvenilirliğini denetleyerek kullanıcıları bilgilendiriyor. Uygulama, işlem yapmak isteyenler için akıllı sözleşmelerin detaylarını ve potansiyel riskleri analiz ediyor.

Uygulamanın Avantajları

Doç. Dr. Selçuk Topal, uygulamanın sunduğu detaylı analiz sayesinde kullanıcıların daha bilinçli yatırım kararları alabileceğini belirtiyor. Uygulamanın yaptığı tarama, kullanıcıların yalnızca güvenli projeleri seçmelerine olanak tanıyor.

Geliştiricinin Açıklamaları

Topal, uygulamanın temel amacının blokzincir teknolojisinde karşılaşılan problemlere çözüm bulmak olduğunu vurguladı. "Yapay zeka, sistemin açıklarını analiz ederek kullanıcıların karşılaşabileceği riskleri ortaya koyuyor. Aynı zamanda girişimcilerin projelerini değerlendirmelerine olanak tanıyor" dedi.

Hızlı ve Etkili Tarama

Uygulama, yüksek kod yoğunluğu ve işlem hacmine rağmen bir dakikada tarama yapabiliyor. Ayrıca, görüntü tanıma özellikleriyle kullanıcıların sonuç almasını hızlandırıyor.

Sonuç Olarak

Topal, geliştirdiği sistemle güven ortamı yaratmayı ve girişimcilerin projelerini bilimsel bir açıdan değerlendirmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Gebze Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Topal, şifrelenmiş işlem...

Gebze Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Topal, şifrelenmiş işlem takibini sağlayan dağıtık yapıdaki veritabanı sistemi olan blokzincir güvenliğini derecelendiren yapay zeka destekli uygulama geliştirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal