Yapay zeka altın sektörüne de el attı: Gram altın ve ons altın için denge değiştirecek tahmin

Altın piyasalarında, ABD enflasyon rakamlarının açıklanacak olması sebebiyle gergin bir atmosfer hakim. Öte yandan Fed’in faiz kararı da gidişatı önemli ölçüde etkileyecek. Bu gelişmeler ışığında ise altın fiyatlarının ne olduğu ve ne olacağı gibi tahminler yapay zeka tarafından yapıldı. İşte yapay zekanın 10 Eylül 2024 altın fiyatları tahmini…

10.09.2024-10:37 - (Son Güncelleme: 10.09.2024-10:37) Yapay zeka altın sektörüne de el attı: Gram altın ve ons altın için denge değiştirecek tahmin

Altın fiyatları, yükselen doların baskısı altında gerilerken yatırımcılar ABD’den gelecek kritik enflasyon verilerine odaklanmış durumda. Yarın açıklanacak olan bu veriler, ABD Merkez Bankası (Fed)'in önümüzdeki hafta gerçekleştireceği faiz indirimi hakkında önemli ipuçları sunacak.

Fed'in Faiz Kararı Altın Fiyatlarını Etkileyebilir

IG Piyasa Stratejisti Yeap Jun Rong, enflasyon verilerinin dezenflasyon eğilimi göstermesi durumunda Fed’in faiz indirimi için zemin hazırlayabileceğini belirtti. Beklenmedik bir gelişme olmazsa altın fiyatlarının 2.500 dolar seviyesinin üzerinde kalması bekleniyor. Ayrıca, Jun Rong, altının önümüzdeki aylarda 2.660 dolar seviyesinin üzerine çıkabileceğini öngörüyor.

Yapay zeka altın sektörüne de el attı: Gram altın ve ons altın için denge değiştirecek tahmin

Doların Güçlenmesi Altın Fiyatlarına Baskı Yapıyor

Ancak, ABD dolarındaki hafif toparlanma, altın fiyatlarındaki kazançları sınırlamaya devam ediyor. Bu nedenle Altın Fiyatları, geniş bir yükseliş trendi içinde konsolidasyon aşamasında kalmayı sürdürüyor.

Gram Altın Kaç TL?

Bugün itibarıyla ons altın 2.502 dolar seviyesinden işlem görüyor. Türkiye’de ise gram altın fiyatı 2.736 TL, çeyrek altın 4.645 TL ve Cumhuriyet altını 18.972 TL seviyelerinde bulunuyor.

Yapay Zeka Altın Tahminlerini Açıkladı

Büyük bankalar ve analistler, yıl sonu ons altın tahminlerini 2.700 dolar seviyesinde tutarken, Türkiye’de gram altın için beklentiler 3.000 TL civarında şekilleniyor. Mynet'in yaptığı yapay zeka analizine göre, 2024 yıl sonu tahminleri, küresel ekonomik belirsizlikler doğrultusunda ons altının 2.600 ila 2.700 dolar aralığında olacağını öngörüyor.

2024 Yıl Sonu Gram Altın Tahmini: 3.000 TL

Yapay zeka ayrıca, Türkiye’de gram altının yıl sonunda 2.700 TL ile 3.000 TL arasında olabileceğini belirtiyor. Bu tahminin dayandığı faktörler arasında şunlar öne çıkıyor:

Ons Altın Fiyatı: Küresel piyasada yıl sonuna kadar ons altının 2.600-2.700 dolar seviyelerine ulaşması bekleniyor.

Dolar/TL Kuru: Dolar/TL kurunun yıl sonunda 30-35 aralığında seyretmesi öngörülüyor.

Bu iki faktör, gram altın fiyatlarının 2.700 TL ile 3.000 TL arasında şekillenmesine neden olabilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal