Yalancı İskender Nasıl Yapılır? Yalancı İskender Tarifi

Daha çok dışarıda yemeye alışkın olduğumuz iskenderi evde yapmayı denediniz mi? İskender yapmanın inceliklerini sizin için derledik.

30.09.2019-14:54 - (Son Güncelleme: 30.09.2019-14:45)

Severek yediğimiz iskenderi evde yapmayı denemek ister misiniz? İşte size en kolay yöntemlerle iskender hazırlama yöntemleri.

YALANCI İSKENDER TARİFİ

Malzemeler:

  •  Bazlama ya da bayat ekmek
  • Sivri biber ve domates

 Köfte için:

  • 1 kg dana kıyma & 200 gr kuzu kıyma
  • 3/4 bardak galeta unu 
  • 2 kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 çorba kaşığı su
  • Tuz & karabiber.

Sosu için:

  • 2 kaşık domates salçası
  • Su
  • Tereyağı


Hazırlanışı :

•    Bazlamaları küçük şekilde doğrayıp bir fırın tepsisinin içinde yayın. Yanına biber ve domatesleri de ekleyip fırında 180 C’de ekmekler kızarana dek pişirin.
•    Köfte için bütün köfte malzemelerini bir kabın içinde iyice yoğurun,  şapşaplayın ve gerektiği kadar köfteyi pişirin.
•    Bir tarafta da salça ve suyu kaynatın.
•    Her şey hazır olduğunda servis tabağına alta ekmekler gelecek şekilde koyun. Üstüne köfteleri dizin ve salçalı sosu aktarın.
•    Biber ve domatesle süsleyerek en son kızgın tereyağı ile iskenderinizi hazır edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal