Yağmur ve kuvvetli rüzgar geliyor: Meteoroloji bölge bölge açıkladı (6 Temmuz 2024)

Meteoroloji, yayımladığı hava durumu raporunda kuvvetli yağış ve rüzgara karşı vatandaşları tedbirli olmaya davet etti. Yağışların Karadeniz Bölgesi’ndeki bazı illerde, kuvvetli rüzgarın ise yurt genelinde olacağı iddia ediliyor. işte 6 Temmuz 2024 hava durumu…

06.07.2024-10:54 - (Son Güncelleme: 06.07.2024-17:36) Yağmur ve kuvvetli rüzgar geliyor: Meteoroloji bölge bölge açıkladı (6 Temmuz 2024)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi. Ülke genelinde kuvvetli rüzgarların da beklendiğine dikkat çeken Genel Müdürlük, olası olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Kocaeli, Sakarya, Osmaniye çevreleri, İstanbul'un kuzey kıyıları, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Van ve Hakkari'nin doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Yağışların Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olabileceği belirtiliyor. Güneydoğu Anadolu'da ise toz taşınımı yaşanabileceği bildiriliyor.

Yağmur ve kuvvetli rüzgar geliyor: Meteoroloji bölge bölge açıkladı (6 Temmuz 2024)

Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Hava sıcaklıklarının Ege ve Batı Akdeniz'de artacağı, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği ancak Marmara'nın güneyi, Kuzey ve kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (40-60 km/saat) olabileceği uyarısı yapılıyor.

Vatandaşların kuvvetli yağışlar ve rüzgarlar nedeniyle olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.

6 Temmuz 2024 hava durumu

MARMARA BÖLGESİ

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey kıyılarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgarın güney kesimlerde kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği bekleniyor.

Kocaeli: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Edirne ve Kırklareli: Parçalı bulutlu.

EGE BÖLGESİ

İzmir, Muğla: Az bulutlu.

Aydın: Parçalı ve az bulutlu. Rüzgarın kuzey ve kıyı kesimlerde kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Yağmur ve kuvvetli rüzgar geliyor: Meteoroloji bölge bölge açıkladı (6 Temmuz 2024)

AKDENİZ BÖLGESİ

Antalya: Parçalı ve az bulutlu.

Adana: Parçalı ve az bulutlu.

Hatay: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinde sabah ve öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Mersin: Parçalı ve az bulutlu.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Konya, Nevşehir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Eskişehir: Parçalı bulutlu.

KARADENİZ BÖLGESİ

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Sabah ve öğle saatlerinde doğu kesimlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Rize: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Erzurum, Kars: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Van: Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinde öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Diyarbakır, Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal