Yabancı Uyruklu Şahsa ''Maymun Çiçeği'' Testi Yapıldı: Sonuç Ne Çıktı?

İstanbul'da Beyoğlu'nda vücudundaki döküntülerden şüphelenip sağlık ekiplerini çağıran yabancı uyruklu şahsın ''maymun çiçeği'' testi negatif çıktı. Döküntülerin kaynağının kullandığı ilaçlardan dolayı olduğu anlaşıldı.

11.09.2024-11:50 - (Son Güncelleme: 11.09.2024-11:50) Yabancı Uyruklu Şahsa ''Maymun Çiçeği'' Testi Yapıldı: Sonuç Ne Çıktı?

İstanbul Beyoğlu'nda yabancı uyruklu bir şahıs, vücudundaki belirtilerin ''maymun çiçeği'' olabileceği şüphesiyle sağlık ekiplerine haber verdi.

Kullandığı İlacın Belirtisi

Sağlık ekibi, yabancı uyruklu şahsın bulunduğu yere giderek, vücudundaki döküntülerden numune örneği aldı. Test sonuçları çıkana kadar lahıs gözlem altında tutuldu. Yapılan test sonuçlarının ve incelemelerin ardından hastanın vücudunda meydana gelen döküntülerin kullandığı ilaçtan dolayı olduğu tespit edildi.

''Maymun Çiçeği Olmadığı Tespit Edilmiştir''

Türkiye'de maymun çiçeği virüsü tespit edildi iddiasının sosyal medyada paylaşılan haberlerin ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. 

Açıklamada,  "İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin maymun çiçeği hastalığı taşıdığına dair sosyal medyadan haberler paylaşılmıştır. Kişi sağlık protokollerine uygun olarak gerekli tetkik ve tıbbi incelemeler yapılmak üzere hastaneye nakledilmiştir.

Gerekli inceleme, tetkik ve test sonucu neticesinde kişide maymun çiçeği hastalığı olmadığı tespit edilmiştir.

Bulaşıcı hastalıkların takip ve kontrolünü yapacak gerekli donanım ve kabiliyetlere sahip güçlü sağlık altyapımızın olduğunun bilinmesini, sosyal mecralarda dolaşan kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz." denildi. 

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal