Misafir ağırladığımızda ya da çayın yanında muhakkak yaptığımız şeylerden biri kektir. Oldukça hoş bir ikili olan ve yemelere doyamayacağınız bir kek tarifi ile karşınızdayız.
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
İlk olarak tereyağı, şeker, limon kabuğu rendesi, 1 yemek kaşığı limon suyu vanilyayı mixere alarak iyice homojen hale gelene kadar çırpın. Ardından yumurtaları ekleyin ve karıştırın. Un, kabartma tozu, tuz ve badem ununu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Yaban mersininin birazını ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt koyduğunuz fırın kabına döküp üzerine kalan yaban mersinini ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin. Çay ile tüketmeye doyamayacağınız yaban mersinli kekiniz hazır. Afiyet olsun.