Wordle günün kelimesinin ne olduğu merak ediliyor. 2022‘nin en beğenilen oyunlarının arasında yer alan Wordle, bir kelime tahmin etme oyunudur. Her geçen gün popülaritesini arttıran oyunda günün kelimesi ise merak ediliyor. Büyük bir heyecan ve merakla oynan oyunda 29 Mart günün kelimesi merak ediliyor.
Wordle günün kelimesi nedir?
29 Mart Wordle kelimesi: ...
28 Mart Wordle kelimesi: BAKIR
27 Mart Wordle kelimesi: DURUŞ
26 Mart Wordle kelimesi: CİHAN
25 Mart Wordle kelimesi: TELEF
24 Mart Wordle kelimesi: YETKİ
23 Mart Wordle kelimesi: HUKUK
22 Mart Wordle kelimesi: GÜVEN
21 Mart Wordle kelimesi: MEVZİ
20 Mart Wordle kelimesi: DADAŞ
19 Mart Wordle kelimesi: GAFİL
18 Mart Wordle kelimesi: ZAFER
17 Mart Wordle kelimesi: VEKİL
16 Mart Wordle kelimesi: ÇİZGİ
15 Mart Wordle kelimesi: METAN
14 Mart Wordle kelimesi: DEĞER
Wordle nedir?
Wordle, 2021 yılının son aylarında çıkan 5 harfli bir kelime tahmin etme oyunudur. Oyunda maksimum 6 hakkınız bulunmaktadır ve 5 harfli kelimeyi sırasıyla tahmin edilmektedir. Oyunun şu anda mobil uygulaması bulunmadığından sadece web site üzerinden oynanabilmektedir.
Wordle nasıl oynanır?
Mobil uygulaması olmadığından sadece web sitesinde oynanabilen oyunun nasıl oynandığında oyuna yeni başlayan kişilerce sorgulanıyor. Wordle oyunu günde sadece 1 kere oynanabilen bir oyundur. Yani bağımlılık yapmayan bir oyundur. Günlük sadece 1 bilme hakkınız vardır ve en fazla 6 tahmin hakkınız bulunmaktadır.
6 denemede ya da daha az bir denemede yaparak 5 harfli kelimeyi bulmanızı isteyen oyun şu şekilde oynanmaktadır:
Oyuna, öncelikle aklınıza ilk gelen 5 harfli bir kelime yazarak başlamalısınız. İlk kelimenizi yazdıktan sonra sol altta yer alan enter tuşuna basmalı esas kelimenizin ne olduğuna dair ipucunu elde etmelisiniz. Eğer İlk kelimeniz de yeşil renkli harf ya da harfler yanarsa, harfi ve yerini doğru bildiğiniz anlamına gelmektedir. Sarı renk yandığında ise harfi doğru fakat yerini yanlış bildiğinizi gösterir. Eğer yazdığınız kelimede gri renk yanarsa, bu esas kelimede o harflerin yer almadığını göstermektedir. Oyunu bir örnekle açıklayalım:
– ilk olarak “Haber” tahmini yaptık. Hiç renk yanmadı.
– İkinci tahminimiz “Kolye” olsun. Yine bilemedik.
– Üçünü tahminimizi “Vakit” olarak yapalım. Evet İ harfini bildik. V harfini de bildik ama yeri yanlış.
– Diğer tahminimiz “Ceviz” oldu. Son 3 harfi bilmiş olduk. Yani kelimemiz –VİZ şeklinde olacaktır. Son 3 harfi VİZ ile bitiyor.
– O zaman son tahminimiz gelsin: DÖVİZ…