Windows 11 Sistem Gereksinimleri Neler, Test Nasıl Yapılır?

Windows 11 yazın çıkışını yaptı ve sistem gereksinimleri büyük tartışmayı beraberine getirdi. Peki, Windows 11 sistem gereksinimleri karşılamıyor hatası nasıl çözülür?

23.02.2022-16:25 - (Son Güncelleme: 23.02.2022-16:25) Windows 11 Sistem Gereksinimleri Neler, Test Nasıl Yapılır?

Windows 11 çıkışını yaptı lakin birlikte birçok sorunu ve tartışmayı da birlikte getirdi. IOS'a benzeyen yapısı, performans sorunları bir yana istediği sistem gereksinimleri de birçok kesim tarafından tartışma konusu oldu. Özellikle bu sisteme sahip olmayan bilgisayarlar direkt olarak sürümü güncelleyemeyip Windows 10'da kalıyor. 

WINDOWS 11 SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Windows 11’in her sistemde çalışmaması bir yana, sistem gereksinimleri de tartışma konusu oldu. İstediği sistemin fazla olduğunu düşünen kesim mevcut. Aşağıdaki bilgilere sahip olduğunuz sürece Windows 11’i indirebilirsiniz. İşte Windows 11 sistem gereksinimleri:

- 1 GHz veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)

- 4 GB RAM

- 64 gb veya daha yüksek depolama alanı (hard disk)

- UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli.

- Güvenilir Platform Modülü TPM sürüm 2.0 

- WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri uyumlu

- 720p çözünürlüklü ekran, renk kanalı başına 8 bit


WINDOWS 11 SİSTEM GEREKSİNİMLERİ TESTİ

Özelleştirilmiş oyun modları, yeni sistem gereksinimleri, daha az güç harcaması ve performansıyla insanların dikkatini çekiyor. Bunun için insanlar Windows 11'i yüklemeyi istiyorlar lakin değişen sistem gereksinimleriyle birlikte insanların bu sürüme geçme konusunda kaygıları var. Bu yüzden Windows 11 de bir test uygulaması çıkardı. PC Health Check uygulamasını indirirseniz uygulama bilgisayarınızı analiz edip Windows 11 yüklenebilir mi bilgisini sizlere veriyor.

WINDOWS 11 SİSTEM GEREKSİNİMLERİNİ KARŞILAMIYOR HATASI ÇÖZÜMÜ

Microsoft'un kendi sitesinden Windows'u kurarsanız bazen bu hata ile karşılaşabilirsiniz. Custom ISO ile yükleme yaparsanız bu hata direkt olarak çözülür. Custom ISO, Microsoft'un kendi sitesinden değil başka bir siteden orijinal Windows 11'i indirip yüklenmesi, daha sonra anahtar kodunun girilmesiyle oluyor. Böylece sistem gereksinimlerini karşılamıyor hatası almazsınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal