Whatsapp’a devrim niteliğinde bir yenilik geliyor: Mesajlar otomatik olarak çevrilebilecek

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp’a otomatik çeviri özelliği geliyor. Buna göre kullanıcılar farklı dillerdeki mesajları kendi dillerine çevirebilecek. İşte detaylar…

18.07.2024-15:38 - (Son Güncelleme: 18.07.2024-15:38) Whatsapp’a devrim niteliğinde bir yenilik geliyor: Mesajlar otomatik olarak çevrilebilecek

WhatsApp, tüm sohbet mesajlarını otomatik olarak çevirebilecek bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu yeni özellik, kullanıcıların uygulamanın tüm sohbet mesajlarını çevirip çevirmeyeceğine karar vermelerine olanak tanıyacak şekilde tasarlanıyor. Şu anda geliştirme aşamasında olan bu özellik, WhatsApp'ın farklı diller arasındaki iletişimi kolaylaştırmayı ve çeviri deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor.

Mesajlar otomatik olarak çevrilebilecek

NTV’de yer alan habere göre; Kullanıcılar, otomatik çeviri işlemini tercih ettikleri mesajlar için seçebilecekler. Mesajı çevirmek istedikleri dili seçtikten sonra, WhatsApp kullanıcıdan gerekli dil paketini indirmesini isteyecek. Çeviri tamamlandığında, mesaj balonunda başarıyla çevrildiğini belirten bir etiket görünecek. Bu etiket, kullanıcıların orijinal ve çevrilmiş mesajları ayırt etmelerine yardımcı olacak, net bir iletişim sağlayacak ve olası yanlış anlamaları azaltacak.

Whatsapp’a devrim niteliğinde bir yenilik geliyor: Mesajlar otomatik olarak çevrilebilecek

WhatsApp, mesaj çevirilerini kullanıcı gizliliğini sağlamak amacıyla şirket içi çeviri teknolojisi kullanarak cihaz üzerinde işleyecek. Bu şekilde, uçtan uca şifreleme korunacak ve hiçbir mesaj harici olarak paylaşılmayacak.

Başlangıçta İngilizce, Arapça, İspanyolca, Portekizce (Brezilya), Rusça ve Hintçe gibi dilleri destekleyecek olan bu özellik, gelecekteki güncellemelerde potansiyel olarak daha fazla dil eklemeyi planlıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal