Vücudumuz elbette yediğimiz yiyeceklerle doğru orantılı bir şekilde sinyal gösterir. bu sinyallerden bir tanesi de yaydığı kokudur. peki hangi gıdalar vücutta kötü kokuya sebep olur?
Vücudumuz elbette yediğimiz yiyeceklerle doğru orantılı bir şekilde sinyal gösterir. bu sinyallerden bir tanesi de yaydığı kokudur. peki hangi gıdalar vücutta kötü kokuya sebep olur? metabolizmanız süt ve süt ürünlerinde bulunan lösin, izolösin ve valini sindiremiyorsa, biyolojik sıvılarınız akçaağaç şurubu benzeri bir kokuya bürünür..
Sarımsak, soğan ve acı biberler, vücudun terleme ile akciğerlerden sonra ortadan kaldırdığı maddeleri toplayan bütün yiyeceklerdir.
Yediğimiz domates miktarı ile terlemenin içerdiği gıda ürünlerine ilaveten, terleme sırasında koku ile doğrudan bir ilişki vardır.
Haftada 2 defadan fazla kırmızı et yerseniz, vücut kokunuz üzerinde olumsuz bir etki görürsünüz.
Kuşkonmaz ter ve idrar kokusunu değiştirebilir. kısmen, sindirim sırasında oluşan ve aktif olarak bağırsak gazlarının oluşumuna katılan metansiyol gazı ile ilgilidir.