Havaların soğumasıyla birlikte yemek tercihlerimizi de değiştirmemiz gerekir. Kış aylarında özellikle vücut ısısını yükselten yiyecekler tercih etmeliyiz. Peki, vücut ısısını yükselten yiyecekler nelerdir? Detaylar haberimizde...
TARÇIN
Lif içeriği yüksek olan tarçın vücut ısısını artırırken tatlı yeme isteğini azaltır. Toz olarak süt, yoğurt gibi besinlere, çubuk tarçını da suya ya da çaylara ekleyebilirsiniz.
TAZE ZENCEFİL
Bağışıklığı güçlendiren zencefil vücut ısısını artıran besinlerin başında gelir.
HAVLICAN
Çin zencefili olarak da bilinen havlıcan vücut ısısını artırır.
KARABİBER
Karabiberin içeriğinde bulunan biberin maddesi sinir sistemini uyararak ısı üretimini artırır.
ZERDEÇAL
İçeriğinde bulunan kurkumin etken maddesi bağışıklık sistemini güçlendirir ve antikanserojen olmasının yanı sıra vücut ısısının artmasını sağlar.
ACIBİBER
İçerisindeki kapsaisin metabolizmayı hızlandırır ve bu sayede vücut ısısında artış yaşanır.
IHLAMUR
Virüslerin neden olduğu hastalıklara karşı savunucu olan ıhlamur, terlemeyle birlikte vücut ısısını artırır.
YEŞİL ÇAY
İçerisindeki kateşinler sayesinde güçlü antioksidant olan yeşil çayı günde 3 fincan içerek hem metabolizma hızını hem de vücut ısısını artırmış olur.
KÖK SEBZELER
Kabak, tatlı patates, havuç, lahana gibi kök sebzeleri sindirirken vücut daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Bu da vücudun ısınmasını sağlar.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.