Vücut bakımında kuru fırçalamanın faydaları nelerdir? Kuru fırçalama nasıl yapılır? Kuru fırçalama yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Her kadının arzusudur güzel ve kusursuz bir cilde sahip olmak. Daha iyi ve genç bir cilde sahip olabilmek için birçok ürün kullanılır. Ancak bazen kusursuz bir cilde sahip olmak için çok pahalı ürünlere de ihtiyaç yoktur aslında. Bazen tek bir ürün öyle bir etki yaratır ki cildinizde adeta gençleşmiş hissedersiniz kendinizi. İşte bu mucizevi yöntemlerden biride; kuru fırçalama yöntemi. Birçok bakım ürünlerinin yanı sıra çok geçmişlere dayanan herkesin çok da bilmediği ancak şimdilerde yeni trend olmaya başlayan bu yöntemi siz de günlük rutininize eklemelisiniz mutlaka.
Kuru fırçalama çok pratik ve faydalarını saymakla bitiremeyiz! Vücut sağlığı ve daha pürüzsüz bir cilt için siz de kuru fırçalamayı mutlaka düzenli bir şekilde yapmalısınız.
KURU FIRÇALAMANIN FAYDALARI
Vücut bakımında sıklıkla adı geçen kuru fırçalama tekniğini bakım rutinine dahil etmek için harika sebeplerimiz var. Faydaları saymakla bitmeyecek kuru fırçalama tekniğinin başlıca faydaları ise şöyle:
Kan akışını sağlar
Bu özelliği ile cildin alt katmanında bulunan yağları yumuşatır ve selülitleri yok eder.
Ölü deriyi temizler.
Cilt için oldukça faydalı olan kuru fırçalama, adeta doğal peeling etkisi ile vücudundaki ölü derilerden kurtulmanı sağlar. Pul pul dökülen deriler ve ölü cilt hücreleri vücudunun rahatlamasına yardımcı olur.
Selülit azaltır.
Cildi daha yumuşak ve pürüzsüz yapan kuru fırçalama tekniğinin düzenli uygulamalar sonrası selülit oluşumunu da azalttığı gözlemlenmiştir.
Lenfatik sistemi uyarır.
Vücudun bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan lenf sistemini de uyaran kuru fırçalama tekniği vücuttaki toksinleri atmayı sağlar. Cildin düzenli fırçalanması vücuttaki lenf akışını uyaracak ve vücut doğal olarak kendi detoksunu yapmaya başlayacaktır.
Gözenekleri açar.
Ciltte hapsolan yağı ve kiri temizleyen kuru fırçalama, gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. Böylece cildimiz daha kolay nefes alır. Son olarak kan akışını hızlandırarak enerjini de artıran bu teknik, evde kendi kendine kolayca uygulayabileceğin stres giderici bir bakım olarak da bizim gönlümüzde şimdiden taht kurdu diyebiliriz.
Ciltteki pürüzlere de iyi gelen kuru fırçalama, ölü derilerden kurtulmanıza yardımcı olur. Fırçalama sırasında sinir uçlarınız uyarılır bu nedenle enerjiniz artar. Cildinizin yanı sıra siz de kendinizi yenilenmiş hissedersiniz.
KURU FIRÇALAMA NASIL YAPILIR?
Kuru fırçalama yapmak için öncelikle bu işleme uygun, sert olmayan bir vücut fırçası edinmelisiniz.
Fırça seçerken doğal kılları olmasına özen göstermelisiniz. Özellikle doğal at kılı fırçası tercih etmeniz etkisini maksimuma çıkaracaktır. At kılı fırça seçerken başlangıç aşamasında yumuşak kıllı fırçaları kullanmalısınız. İleri dönemlerde selülit azaltmak için sert at kılı fırçalarını tercih edebilirsiniz.
Kuru fırçalama yapmaya her zaman aşağıdan yukarı doğru başlamalısınız. Kuru fırçalama sırasında vücudunun at kılı fırçanın üzerine uçucu bir bakım yağı sıkabilirsiniz. Böylece hem vücudunuza bakım yapar hem de derinlemesine besler. Kuru fırçalama yöntemiyle vücudundaki ölü deriyi atarken bir yandan da vücudunuzu besleyerek yumuşacık görünmesini sağlayabilirsiniz.
Kuru fırçalama tekniğini her bölge için 10 kere yapmalısınız. Her zaman kalbinize doğru ilerleyerek ve fırçayı çok bastırmadan yapın.
Fırçayı, adından da anlaşılacağı üzere vücudunuz kuruyken kullanmalısınız. Vücudunuzun her yerini dairesel hareketlerle fırçalayın. İşlem sonrası vücudunuzu nemlendirmeyi de unutmayın.
Kuru fırçalama tekniğini duştan önce uygulayabilirsiniz. Bu tekniği haftada birkaç defa uygulamak yeterli olacaktır.
Kuru fırçalama yaparken bunlara dikkat edin
- Sert bir şekilde fırçalamayın.
- Doğal kılları olan fırçaları kullanın.
- Uçucu yağ kullanın.
- Kuru fırçalamayı alışkanlık haline getirin.
- İşlemi minimum 2 dakika uygulayın.
- Vücudunuzun kuru olduğundan emin olun.
- Fırçalamadan sonra duşa girin.
- Fırçanızı 2 haftada bir sabunlu su ile yıkayın.
- Fırçanızı ıslak bırakmayın.