Vücudun En Önemli İhtiyacı Olan Magnezyum Hangi Yiyeceklerde Bulunur?

Hücresel gelişim için gerekli olan proteinlerin sentezlenmesini sağlayan ve vücudun en ihtiyaç duyduğu vitaminlerden olan magnezyum hangi gıdalarda bulunur? Magnezyum eksikliğinde hangi belirtiler ortaya çıkar? İşte merak edilenler...

06.07.2019-13:10 - (Son Güncelleme: 06.07.2019-12:58)

Magnezyum, tıpkı kalsiyum ve D vitamini gibi bilhassa sağlıklı kemiklerin oluşumunda büyük önem taşıyor. Ayrıca ruh halini düzenleyen bir nörotransmiter olan serotoninin yeterli seviyede salgılanmasına da katkıda bulunuyor.

MAGNEZYUM İÇEREN BESİNLER  

  • Badem, ceviz, fındık gibi kuru yemişler,
  • Nohut, fasulye, mercimek ve börülce gibi baklagiller,
  • Domates, kereviz, ıspanak, soğan ve marul gibi sebzeler,
  • İncir, üzüm, hurma, avokado ve muz gibi meyveler,
  •  Buğday, yulaf, çavdar gibi tahıllarda ve tüm tahıllı ekmekler,
  • Ay çekirdeği ve kabak çekirdeği gibi tohumlar,
  • Yumurta ve somon balığı gibi hayvansal gıdalar, magnezyum deposu gıdalar arasında sayılabilir.

 MAGNEZYUM EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ  

Magnezyum eksikliği, vücutta halsizlik, yorgunluk, sinir, uyku bozuklukları, dalgınlık, iştahsızlık ve depresyon gibi problemlerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Bu eksiklik ayrıca, kas kramplarına ve kasılmalara, kas seğirmelerine ve titremelere, tansiyon yükselmesine, kalp ritim bozukluklarına, koroner spazm ve mide bağırsak kramplarına da sebep olabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal