Vladimir Putin'den Çeçenistan'a Sürpriz Ziyaret: Ukrayna İçin Eğitim Gören Askerleri İnceledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 13 yıl aradan sonra Çeçenistan’ın başkenti Grozni'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Putin'in ziyaretinde, Çeçen lider Ramazan Kadirov tarafından karşılandı. Ziyaret kapsamında Putin, Ukrayna'da savaşmak üzere eğitim gören askerleri ve gönüllüleri ziyaret etti.

21.08.2024-13:40 - (Son Güncelleme: 21.08.2024-13:40) Vladimir Putin'den Çeçenistan'a Sürpriz Ziyaret: Ukrayna İçin Eğitim Gören Askerleri İnceledi

Putin, ziyaretinin başlangıcında Çeçenistan’ın ilk lideri Ahmet Kadirov'un mezarını ziyaret etti. Ardından, Çeçenistan’ın Gudermes şehrindeki Rus Özel Kuvvetler Üniversitesi’ni gezdi. Burada Ukrayna’da savaşmak için eğitim gören Çeçen birlikleri ve gönüllülerle bir araya geldi.

Putin'den Moral ve Destek Mesajı

Üniversitede, eğitim gören askerlerle görüşen Putin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

  • "Sizin gibi askerlerimiz olduğu sürece, her zaman yenilmez olacağız. Burada poligonda atış yapmak başka bir şey, hayatınızı ve sağlığınızı riske atmak başka bir şey. Ancak anavatanı savunmak için manevi bir ihtiyacınız ve böyle bir karar alma cesaretiniz var."

Çeçenistan'dan Ukrayna'ya Asker Gönderimi

Putin ve Kadirov, ziyaret sırasında bir çalışma toplantısı da gerçekleştirdi. Kadirov, toplantıda Çeçenistan'ın Ukrayna'da savaşmak için şu ana kadar 47 bin asker gönderdiğini, bunların 19 bininin gönüllü olduğunu belirtti. Ayrıca, Rus Özel Kuvvetler Üniversitesi'nde eğitim alan on binlerce askerinin de askeri bölgelere gönderilmeye hazır olduğunu ifade etti.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal