MasterChef Türkiye ekranlarında yarışmacıların bireysel dokunulmazlık için yarışırken, Danilo Şef’in özel tariflerinden biri olan Vitello Tonnato yapmaları istendi. Bunun üzerine birçok kişi Vitello Tonnato hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, Vitello Tonnato nedir? Vitello Tonnato nasıl yapılır? Vitello Tonnato için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…
MALZEMELER
TONNATO SOS MALZEMELERİ:
DEKOR İÇİN MALZEMELER:
TUZLU SPONGE MALZEMELERİ:
HAVYARLI MAYONEZ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
NASIL YAPILIR?
Süt dana nuar etini listede yer alan sebze ve baharatlarla birlikte harmanlayın. Vakumlayarak suvi tekniği ile 80 derece de 45 dakika boyunca Pişirin. Hazır olan eti ince ince 6 dilim halinde kesin.
Tonnato için listede yer alan malzemeleri bir blendera alıp ince olacak şekilde çekin. Ardından süzgeçten geçirerek malzemeyi sıvı yani akışkan hale getirin.
Mantar tozu için; mantarları ince ince dilimleyin. Fırını 90 dereceye ayarlayıp mantarları içine atın ve kurutun. Kuruduktan sonra robotla çekip ince toz haline getirin ve eleyin.
Tuzlu sponge için; listede yer alan 2 adet yumurtanın beyazını tuz ekleyerek çırpın ve geri kalan yumurta sarılarını başka bir kabın içerisine alın. Yumurta sarılarının üzerine kabartma tozu ve tereyağıyla çırpmaya devam edin. Daha sonra yumurta beyazı ile karıştırıp küçük karton su bardaklarına 4/1 dökerek mikro dalga fırında 50 saniye normal pişirme ayarında pişirin.
Yukarıda verilen ürünlerden klasik mayonez ile siyah havyarları ekleyin ve karıştırın. Üzerine ekleyeceğiniz tuz ve biber ile lezzetlendirin.
İşte bu kadar, afiyet olsun!