Kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan mandalina c vitamini bakımından oldukça zengindir. özellikle soğuk kış günlerinde vücudun direncini arttırarak hastalıklara karşı koruyan mandalinanın tadı portakaldan daha tatlıdır. mandalinanın faydaları nelerdir? işte cevabı…
Mandalina a ve c vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini düzgün çalışmasını ve kuvvetlenmesini sağlayarak, hastalık riskini düşürüyor.
Mandalina, içerdiği yatıştırıcı maddeler sayesinde, sinir sisteminde deformasyona uğramış hücreleri yeniler. kanser hücrelerini yavaşlatarak akciğer kanseri gibi birçok kanser türünden korunmaya katkı sağlayabilir. içerdiği fito-kimyasallar sayesinde vücutta anti-kanserojen görevi üstleniyor. anti-kanserojen bileşikler sağlıklı hücrelerin kansere yakalanma ihtimalini ve tümörlerin büyümesini engellemeye yardımcı olabilir.
Mandalina, kanı temizleme özelliğine sahiptir. böylece yüksek tansiyon ve diyabet riskinin önüne geçebilir. içerisinde bulunan sağlıklı şeker vücudun enerji ihtiyacını karşılar. zayıflama için yapılan diyetler için de yağ yakımını hızlandırır.
Mandalinanın hem suyunun hem de kendisinin düzenli olarak tüketilmesi cildin daha iyi ve sağlıklı görünmesini sağlar ve özel bir parlaklık verir.
Bu meyve, midenin daha uzun süre dolmasını sağlayan mükemmel bir lif kaynağıdır. aynı zamanda daha fazla yeme isteğini azaltır. diyet listelerinin bir numaralı meyvesidir.