Virüslerden koruyan kelle paça çorbası haftada kaç gün yenmeli? Kelle paça çorbası kaç kalori?

Hastalıklara şifa olan kelle paça çorbası ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Bu kolajen kaynağı çorbayı hafta 3-4 gün tüketirseniz vücudunuzdaki ağrılardan kurtulabilir, daha genç bir cilde sahip olabilirsiniz.

11.03.2020-10:37 - (Son Güncelleme: 28.02.2022-15:18)

Kelle paçanın faydalarını hakkında konuşan Uzm. Dyt. Hanse Nur Büyükdağ, bu şifalı çorbanın içeriğindeki kemiğin yapısında bulunan kolajen proteini, magnezyum ve kalsiyumun kemik kırılmalarının iyileşme sürecini hızlandırdığını buna bağlı olarak da eklem ağrılarını azalttığını dile getirdi. Kelle paçanın çocukların kemik gelişimini desteklediğini ifade eden uzman isim kemiklerin büyümesine ve onarılmasına yardımcı olduğunu ve kemik erimesi ile savaştığını aktardı.

Kelle paçanın faydaları nelerdir?

Kelle paçanın kolajen üretimi ile cildin genç görünmesini sağladığını dile getiren Büyükdağ, faydaları şöyle sıraladı: ''Antioksidan etkisi ile bağışıklığı güçlendirir. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı korur. Yüksek kalorili ve yağlı olmasından dolayı kilo almak isteyenler için sağlıklı bir kilo alımını sağlar ancak yağ oranı yüksek olduğu için aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Kanserle savaşır. Sindirim sistemini korur ve iyileşmesine yardımcı olur. İçeriğindeki proteinler ağız sağlığını olumlu yönde etkiler, diş eti hasarını onarmaya fayda sağlar. Saç ve tırnakların uzamasına destek olur.''

Kelle paçanın limon, sirke ve sarımsak ile birlikte antibiyotik etkisi yarattığını dile getiren Büyükdağ, ''Viral ve bakteriyel enfeksiyonları uzak tutmaya yardımcı olan arginin ile soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve ateş görülme olasılığını azaltır. Antiviral ve antibakteriyel etkisi ile vücudu enfeksiyonlara karşı savaşmada yardımcı olur'' diye açıkladı.

Kelle paça çorbası kaç kalori?

Kelle paça çorbası nasıl yapılır?

Kelle paça çorbası için gerekli olan malzemeler:

- 500 gram kelle

- 500 gram paça

Terbiyesi için;

- 1 adet limon suyu

- Tuz

- 1 tatlı kaşığı sirke

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- Pul biber

- Sarımsak

İlk olarak kelleyi ve paçayı iyice temizleyin ardından da her ikisini düdüklü tencerenin içerisine koyun. Üzerine tencereyi doldurana kadar su ekleyin ve etler kemikten iyice ayrılana dek pişirin. Etler haşlandıktan sonra, süzgeçten geçirip başka bir kabın içerisine alın ve soğumaya bırakın. Haşlama suyunu ise farklı bir kapta beklemeye alın. Dilin zarını çıkarıp kuşbaşı doğrayın. Kelle ve paçayı da küçük parçalar halinde kemiklerden sıyırarak küçük küçük doğrayın. Doğradığınız etleri, haşlama et suyunun içerisine geri koyun ve hep birlikte tekrar pişirin. Bu esnada terbiyesini hazırlayabilirsiniz. Terbiyesi için gerekli olan tüm malzemeleri bir kasenin içerisinde güzelce karıştırıp, yemeğe yavaş yavaş ekleyin. Piştikten sonra kelle paça çorbasının üzerine sarımsak ekleyerek servis edebilirsiniz. Kelle paça çorbasının bir kasesi, yaklaşık olarak 325 kalori değerindedir. Uzmanlar, haftada 2 ila 3 kez kelle paça çorbasının içilmesini öneriyor. Afiyet, şifa olsun!

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal