Veteran Güreşçi Uğur Arı, Kariyerine Dünya Şampiyonluğuyla Veda Etmeyi Hedefliyor

36 yaşındaki milli güreşçi Uğur Arı, aktif kariyerini dünya şampiyonluğuyla sonlandırmak istiyor.

27.10.2024-13:21 - (Son Güncelleme: 27.10.2024-13:21) Veteran Güreşçi Uğur Arı, Kariyerine Dünya Şampiyonluğuyla Veda Etmeyi Hedefliyor

Uğur Arı'nın Hedefi: Dünya Şampiyonluğu

36 yaşındaki milli güreşçi Uğur Arı, gelecek yıl Macaristan'da düzenlenecek Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak spor hayatına son vermeyi planlıyor.

Kariyerine Veda İçin Hazırlık

4 kez Türkiye şampiyonu unvanına sahip olan Arı, Hırvatistan'da 8-13 Ekim tarihlerinde yapılan Grekoromen Dünya Güreş Şampiyonası’nda elde ettiği dünya ikinciliği ile ilk uluslararası başarısını kazandı. Uzun süren spor kariyerini dünya şampiyonluğuyla tamamlamak isteyen Arı, antrenör olarak görev yaptığı Darıca Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne ait salonda yoğun bir şekilde çalışıyor.

Jübile Planları

Şampiyona sonrası bir jübile yapmayı planlayan Uğur Arı, gelecekte şampiyon sporcular yetiştirmek için antrenörlük kariyerine odaklanacağını açıkladı.

"Güreş, Benim Yaşam Tarzım"

Uğur Arı, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, güreşin kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu belirtti. Yaşadığı sakatlıklara rağmen spor hayatına devam ettiğini söyleyen Arı, "Dünya ikinciliği benim için büyük bir onur. Şampiyonluğu kaçırdım ama ikinciliği kazandığım için mutluyum. Türk bayrağını dalgalandırmak benim için bir onur. İnşallah gelecek yıl şampiyonluğu kazanabilirim," dedi.

Gelecek Hedefleri

Güreşin zorlu bir spor olduğunu dile getiren milli sporcu, "Önümüzdeki yıl dünya şampiyonasında katılmak ve kategorimde şampiyon olup, antrenörlük yapmaya odaklanmak istiyorum. Jübilemi bu başarıdan sonra gerçekleştirmek niyetindeyim," ifadelerini kullandı.

Türk Güreşinin Geleceği

Arı, Türk güreşinin ilerlemesi için altyapıya büyük önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Antrenörler ve sporcuların sık sık kamplar yapması gerektiğini belirten Uğur Arı, altyapı ne kadar sağlam olursa Türk güreşinin de o kadar gelişeceğini söyledi.

2018 Final Rakibiyle Yeniden Karşılaşmak İstiyor

İlk finalde kaybettiği rakibiyle gelecek yıl bir kez daha karşılaşmak istediğini ifade eden Arı, "Hırvatistan'daki rakiplerim çok güçlüydü. Son finalde kaybettiğim Bulgar rakibimi yeniden yenerek şampiyon olmak istiyorum," diyerek sözlerini tamamladı.


Dünya ikincisi milli sporcu Uğur Arı, gelecek yıl Macaristan'da düzenlenecek Veteranlar Dünya...

Dünya ikincisi milli sporcu Uğur Arı, gelecek yıl Macaristan'da düzenlenecek Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak aktif spor kariyerini noktalamak istiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal