Vergide fırsatçılık yapanlar mercek altına alınacak: Bakan Şimşek’ten kayıt dışılık açıklaması

Yüksek harcama yapmasına rağmen düşük gelir beyan eden veya hiç gelir beyan etmeyen kişi ve kurumlara yönelik denetimler artırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, aylık harcamaları 5 milyon TL üzerinde olmasına rağmen hiç vergi beyanında bulunmayan kişileri denetim kapsamında aldıklarını ifade etti.

13.07.2024-17:19 - (Son Güncelleme: 13.07.2024-17:19) Vergide fırsatçılık yapanlar mercek altına alınacak: Bakan Şimşek’ten kayıt dışılık açıklaması

Vergide adaletin dozu daha da artacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), Bakan Mehmet Şimşek'in "Vergide adalet ve etkinliği artıracağız, çok kazanandan çok vergi alacağız. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele ederek bütçe finansmanını iyileştiriyoruz" mesajı doğrultusunda yoğun çalışmalarına devam ediyor. Kurul, yüksek harcamalar yapmasına rağmen gelir beyan etmeyen veya düşük gelir beyanında bulunan kişileri yakın takibe aldı.

Yüksek harcama yapıyorlar ama hiç vergi beyanı yok

Akşam'da yer alan habere göre; Yapılan incelemelerde, VDK'nin radarına takılan bazı kişilerin aylık 5 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı, lüks araçlara bindiği ve lüks tüketimde bulunduğu ancak hiç gelir beyan etmediği ve vergi mükellefi olmadığı tespit edildi. İlk etapta belirlenen 800 kişinin arasında bazı bireylerin aylık harcamasının 10 milyon lirayı bulduğu belirlendi. Vergi müfettişleri, bu kişilerin harcamalarını detaylı inceleyerek gelir kaynaklarını belirlemeye ve bu gelirlerin vergilendirilmesini sağlamaya yönelik çalışmalar yapacak.

Vergide fırsatçılık yapanlar mercek altına alınacak: Bakan Şimşek’ten kayıt dışılık açıklaması

Vergide adaleti ve kayıt dışılığı sağlayacağız

Bakan Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vergide kayıt dışılığı azaltmaya yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti. Şimşek, "Vergide adaleti artırmaya ve kayıt dışılığı azaltmaya yönelik çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Aylık harcamaları 5 milyon TL'nin üzerinde olup hiç gelir beyan etmeyen kişileri gerçek kazançlarını vergilendirmek üzere denetim kapsamına alıyoruz. IBAN veya 'mail order' ödeme yöntemi ile tahsilat yaparak vergisini ödemeyen işletmeler de inceleniyor. Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal