Vergide Adalet İçin Ortak Çalışma: Erdoğan ve Özel'den İş Birliği Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Zirvede, emekli maaşı, asgari ücret ve vergide adalet konuları masaya yatırıldı. Görüşme sonrası her iki partiden de ortak çalışma kararı çıktı.

13.06.2024-09:31 - (Son Güncelleme: 13.06.2024-09:31) Vergide Adalet İçin Ortak Çalışma: Erdoğan ve Özel'den İş Birliği Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel'in görüşmesinde, emekli maaşları ve asgari ücretin artırılması gündeme gelirken, vergide adalet konusu da ele alındı. Özel, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması gerektiğini vurguladı ve bu konuda bir teklif sunduklarını belirtti.

Uzlaşı ve Ortak Çalışma Kararı

Sözcü'de yer alan habere göre, görüşmede, Emekli Maaşı ve asgari ücretin yükseltilmesi konusunda uzlaşı sağlandı. Bu kapsamda vergide adaletin sağlanması ve vergi gelirinin artırılması için ortak çalışma yapılmasına karar verildi. Hükümetin aylardır üzerinde çalıştığı torba kanuna bu konuda eklemeler yapılabileceği belirtildi.

Torba Kanun ve Vergi Adaleti

Torba kanunun 30 maddesinin Meclis tatile girmeden önce görüşülmesi planlanıyor. Bu kapsamda, çok kazananın çok vergi ödeyeceği bir sistem hedefleniyor ve gelire göre doğalgaz tarifesi uygulaması gündemde.

Özel'in Açıklamaları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Amasya'da yaptığı açıklamada, adaletli bir vergi sistemi talebini dile getirdi. Özel, "Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasının esas olduğunu, mevcut bütçenin gelir ve giderleri üzerinde de mali çalışma yapılması gerektiğini" belirtti. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP'nin ekonomi kadrolarının bir araya geleceğini ve adaletli bir vergi sisteminin oluşturulması konusunda görüşmeler yapılacağını ifade etti.

Erdoğan'a Sunulan Teklif

Özel, "Adaletli vergi tam tersi olmalıdır. Yüzde 90’ı kazananlar vermelidir. Yüzde 10 çalışanların maaşından gelir vergisi kesilmelidir. Çok kazanandan çok, az kazanandan az, hiç kazanmayandan hiç vergi alınmamalıdır. Biz adaletli bir vergi sistemi için Sayın Erdoğan’a dün teklifimizi sunduk. Partimizin üç değerli ekonomi kurmayı önümüzdeki günlerde Mehmet Şimşek’le bir araya gelecek vergide adalet önerimizi somutlaştıracak” dedi.

Bu görüşme, Türk siyasetinde önemli bir adım olarak görülüyor ve vergide adaletin sağlanması konusunda atılacak adımların merakla bekleniyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal